Dočkají se fanoušci na fotbalovém šampionátu piva? V hledišti dovolí Katařané zřejmě jen nealko

Katarští pořadatelé fotbalového mistrovství světa a Mezinárodní fotbalová federace FIFA pět měsíců před začátkem šampionátu stále řeší, jak se bude během turnaje prodávat pivo. V muslimské zemi totiž platí přísný zákaz prodeje alkoholu. Nejpravděpodobnější variantou je, že během zápasů budou fanoušci moct pít pivo na vyhrazených místech. V hledišti bude povolena pouze nealkoholická varianta.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivní kelímky z finále posledního šampionátu v Rusku.

Pivní kelímky z finále posledního šampionátu v Rusku. | Foto: DYLAN MARTINEZ | Zdroj: Reuters

„Fanoušci si během turnaje budou moct vychutnat Budweiser Zero i Budweiser,“ uvedli v pátečním prohlášení zástupci americké pivovarské skupiny Anheuser-Busch. Budweiser je od roku 1986 jedním z hlavních sponzorů MS.

Na MS 2014 v Brazílii vedl tlak ze strany FIFA k zavedení výjimky zákazu prodeje alkoholu na stadionech. Před třemi lety během mistrovství světa klubů v Kataru se pivo prodávalo ve speciálně zřízené zóně na předměstí Dauhá, kde bylo výrazně levnější než v hotelích v centru města.

Mistrovství světa se kvůli vysokým teplotám netradičně koná v listopadu a prosinci. Pořadatelé očekávají 1,2 milionů fanoušků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme