Richarlison je hrdinou Brazílie. Dvěma góly zařídil na úvod mistrovství světa výhru nad Srbskem

Fotbalisté Brazílie vstoupili do mistrovství světa vítězně. Proti houževnaté obraně se dlouho nemohli prosadit, ale zužitkovali tlak ve druhé půli, když se dvěma góly prosadil Richarlison. Navíc dvakrát trefili Brazilci brankovou konstrukci. Jedinou kaňkou je zranění Danila, který musel dohrávat zápas přes bolest, jelikož v moment jeho zranění už měla Brazílie vyčerpaná všechna střídání.

Tento článek je více než rok starý.

Lusail Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richarlison střílí akrobaticky druhý gól

Richarlison střílí akrobaticky druhý gól | Foto: Amanda Perobelli | Zdroj: Reuters

Brazílie narazila na Srbsko ve skupinové fázi i před čtyřmi lety na mistrovství světa v Rusku. Tehdy zvítězila 2:0, když dával druhý gól stoper Thiago Silva, který byl v sestavě i nyní. A utkání skončilo i stejným výsledkem. Dvěma góly rozhodl Richarlison. Brazílie se navíc dostala na první místo ve skupině G.

Utkání jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Utkání začalo nervózně. Na obou stranách byly vidět zpočátku nepřesnosti. Už v šesté minutě potrestal rozhodčí Faghani žlutou kartou Strahinju Pavloviče.

Po hektickém úvodu tempo hry lehce opadlo. Ve 20. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Casemiro. Brankář Srbska Vanja Milinkovič-Savič si ale s jedovatou střelou poradil, byť mu nejprve míč vypadl z rukou.

Ve 27. minutě měl gólman Srbska opět práci. Vinícius Júnior obdržel velmi dobrý pas za obranu Srbska, ale Milinkovič-Savič skluzem vyrazil míč na pravou stranu hřiště a následně odkopl míč do zámezí.

Brazilci postupem první půle začali kontrolovat hru, ale proti pevné srbské obraně se těžko prosazovali. Ve 35. minutě se po rychlé kombinaci dostal k nadějné střele Rapinha, ale nevystřelil dostatečně důrazně.

Druhý poločas

Na úvod druhé půle měl po zaváhání Gudelje obrovskou šanci opět Raphinha, ale Milinkoviče-Saviče nepřekonal.

Ve 49. minutě měl Neymar možnost přímého kopu jen těsně za hranicí velkého vápna, ale svým pokusem trefil jen zeď srbských hráčů.

O pár minut později nebezpečně střílel opět Neymar po centru ze strany a ukázal, že Brazilci byli v úvodu druhé půle jasně lepším týmem. V 59. minutě  zničehonic vystřelil ze střední vzdálenosti Alex Sandro. Milinkoviče-Saviče překonal, ale jeho střela skončila na tyči.

Galapředstavení Richarlisona

A v 62. minutě Brazilci svůj tlak konečně zužitkovali. Střelu Viniciuse Juniora vyrazil Milinkovič-Savič jen před sebe, kde číhal Richarlison a poslal spolufavority turnaje do vedení.

Po gólu se Brazilci zatáhli a naopak Srbové lehce osmělili. V 70. minutě se po rohovém kopu dostali k závaru před brankou, ale vyrovnat nedokázali.

Naopak se v 73. minutě opět slavilo na druhé straně. Richarlison dostal centr od Viniciuse Juniora a krásným akrobatickým způsobem zakončil nechytatelně do levého dolního rohu branky.

Trenér Tite následně Richarlisona i další útočné eso Neymara vystřídal, ale Brazilce ofenzivní chuť nepřešla, naopak. V 81. minutě trefil Casemiro krásnou střelou tyč.

Víc se v utkání nestalo. Brazílie si po těžkopádném úvodu došla pro vcelku jednoznačnou výhru, zatímco Srbové ani jednou přímo nevystřelili na branku.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina G (Lusail):

Brazílie - Srbsko 2:0 (0:0)

Branky: 62. a 73. Richarlison. Rozhodčí: Faghaní - Hammadí, Abolfazlí (všichni Írán) - T. Marrí (video, Katar). ŽK: Pavlovič, Gudelj, Tadič (všichni Srb.). Diváci: 88.103.

Sestavy:

Brazílie: Alisson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro - Casemiro, Lucas Paquetá (75. Fred) - Raphinha (87. Martinelli), Neymar (79. Antony), Vinícius Júnior (76. Rodrygo) - Richarlison (79. Gabriel Jesus). Trenér: Tite.

Srbsko: V. Milinkovič-Savič - Milenkovič, Veljkovič, Pavlovič - Živkovič (57. Radonjič), Lukič (66. Lazovič), Gudelj (57. Ilič), Mladenovič (66. Vlahovič) - Tadič, A. Mitrovič (83. Maksimovič), S. Milinkovič-Savič. Trenér: Stojkovič.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme