Fotbalová tipovačka: čtvrtina čtenářů věří ve zlato Brazílie, Argentina je v závěsu

Mistrovství světa ve fotbale pokračuje pátým dnem, ale tipovací soutěž webu iROZHLAS.cz se uzavřela. Celkem vyplnilo své tipy 1828 čtenářů, přičemž jako největší adepty na medaile vidí Brazílii, Argentinu a Francii.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Brazílie v dějišti fotbalového mistrovství světa v Kataru

Fanoušci Brazílie v dějišti fotbalového mistrovství světa v Kataru | Zdroj: Reuters

V tipovačce k mistrovství světa ve fotbale čtenáři vyplňovali, kdo podle nich získá zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili a kolik gólů padne ve finálovém utkání.

‚S páskou nebo bez ní, náš postoj trvá.‘ Němečtí fotbalisté gestem odsoudili postoj FIFA k diskriminaci

Číst článek

Z celkového počtu 1828 tipérů věří 477, že si po 20 letech dojde pro titul Brazílie, přičemž celkově 1120 tipů predikuje pro historicky nejúspěšnější tým světových šampionátů medaili.

Ihned v závěsu se drží další jihoamerický gigant, Argentina. Avšak 411 čtenářů, kteří jí tipují na zlato, muselo znervóznět, když jeden z favoritů turnaje ve svém úvodním utkání překvapivě prohrál se Saúdskou Arábií. Tým kolem Lionela Messiho bude muset ve zbývajících zápasech skupiny C proti Mexiku a Polsku zabrat.

Další týmy už mají výraznější odstup. Na pomyslném třetím místě je Francie, které věří 194 tipérů, že se jí podaří obhájit zlato z minulého šampionátu. Celkem 681 lidí věří, že svěřenci Didiera Deschampse získají jakýkoliv cenný kov.

Po výše uvedené trojici patří mezi hlavní adepty na medaili další fotbalové velmoci. V zisk kterékoliv medaile dále věří čtenáři Německu (525 hlasů), Anglii (524) a Belgii (465).

Počet gólů ve finále

Finále mezi Francií a Chorvatskem z posledního mistrovství světa nabídl napínavou přestřelku, ve které padlo šest gólů. Zbývající zápasy o zlato ve 21. století ale tolik branek nenabídly. Dvakrát padly dva góly a dvakrát rozhodla jediná trefa. Nejvíce čtenářů věří v kompromis mezi oběma variantami. 814 tipů míří na tři góly ve finále. Následuje tip na dva góly (466 hlasů).

Vyhodnocení tipovačky bude samozřejmě po skončení šampionátu. Nejlepších 15 tipujících odměníme. Ceny do tipovačky

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme