S Neymarem si mě spletl i jeho spoluhráč, říká dvojník brazilské hvězdy. V Kataru se fotí s fanoušky

Fotku s Brazilcem Neymarem by chtěl asi každý fotbalový fanoušek. Na šampionátu v Kataru jich tuhle památku získalo tuhle památku získalo spoustu. Jenže problém je v tom, že někteří vůbec netušili, že se vlastně fotí jen s Neymarovým dvojníkem. Nečekaná hvězda fotbalového mistrovství mluvila i s reportérem Radiožurnálu Sport.

Od zpravodaje z místa Dauhá (Katar) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eigon Oliveira s fanouškem, který ho považuje za slavného fotbalistu Neymara

Eigon Oliveira s fanouškem, který ho považuje za slavného fotbalistu Neymara | Foto: Leonardo Benassatto | Zdroj: Reuters

„Jmenuji se Eigon Oliveira, je mi třicet a jsem ze Sao Paula. Všude, kam jdu, slyším jen ‚Neymar, Neymar!‘. Kdykoli vyjdu z hotelu, slyším jen cvakání, všichni mě jen fotí,“ vysvětloval v krátkém rozhovoru pro Radiožurnál Sport Neymarův dvojník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvojník Neymara? Eigon Oliveira pracuje jako číšník, ale příjmy z popularity na sociálních sítích jsou vyšší

Na šampionátu neužije ani chvíli klidu. Ale dá se to pochopit, na první pohled jen těžko věřit věřit, že před vámi nestojí Neymar. A nebyl jsem zdaleka jediný, koho podoba Eigona s brazilským útočníkem zmátla. Jistý si nebyl ani Neymarův reprezentační spoluhráč.

„Pár let zpět jsem potkal útočníka Gabriela Jesuse, on se zastavil, podíval se na mě a trochu nejistě se mě zeptal. ‚Nejsi ty Neymar?‘,“ vzpomíná se smíchem Brazilec.

Postupem času Oliveirovi došlo, že by podobu s útočníkem PSG mohl využít a teď už sám sebe označuje jako jeho dvojníka. Kopíruje Neymarovy účesy, nakoupil si stejné oblečení, jezdí ve stejném autě a dokonce má na těle i stejná tetování.

„Jediný rozdíl je, že já mám na ruce tygra a on lva. To jsem popletl. Ale jinak mám všechno stejné, ruce, nohy, záda. Kompletně všechna tetování jako Neymar. Hodně mi to pomohlo s popularitou. Teď už jsme k nerozeznání,“ popisuje.

V ulicích Dauhá nebo na tribunách stadionů se s ním fotí tisíce lidí. A neošálil pouze je, díky svému vzezření se mu před zápasem povedlo dostat i přes katarskou ochranku na hřiště jednoho ze stadionů.

Olivierův vzhled ale nepoutá pozornost jen na na šampionátu v Kataru. Zájem fanoušků po celém světě vzbuzuje už několik let na sociálních sítích Instagram či TikTok. Právě na instagramu už dosáhl přes 1 milionu sledujících. Jeho tvorby si všiml i samotný Neymar, který se svým dvojníkem dokonce několikrát sešel.

Eigon Oliveira se svým vzorem Neymarem

„Vlastně si tím vydělávám. Sice pracuju jako číšník, ale příjmy ze sociálních sítí jsou vyšší. Je to vtipné, protože jsem se v podstatě jen narodil, trochu upravil vzhled a stačí mi to,“ zakončil Oliveira.

Vojtěch Šilhan, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme