Neymar proležel během mistrovství na zemi už téměř 14 minut. ‚Špatný příklad pro děti,‘ uvedl kouč Mexika

13 minut a 50 sekund. Celkem tolik času strávil brazilský fotbalista Neymar podle jednoho švýcarského média na zemi po svých teatrálních pádech na právě probíhajícím šampionátu. O útočníkovi Paris St. Germain se na mistrovství mluví velmi často právě kvůli nim. Nejdéle kvůli němu byla hra přerušena během osmifinále s Mexikem, téměř na dvě minuty.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarská televizní a rozhlasová společnost RTS vyčíslila, že Neymar strávil na zemi za čtyři zápasy brazilských kanárků přesně 13 minut a 50 sekund.

‚Ve své době byl Ronaldinho nejlepším hráčem na světě, Neymar se k této metě blíží,‘ myslí si Cafu

Číst článek

Zatím v posledním utkání brazilské reprezentace proti Mexiku byl mimo hru pět minut a 29 sekund. Nejdelší pauza kvůli jeho pádu v osmifinálovém utkání trvala necelé dvě minuty poté, co mu Miguel Layun šlápnul na pravý kotník.

Takovéto přerušení hry by měl kompenzovat nastavený čas, ten povětšinou nestačí. Právě v souboji o postup mezi nejlepších osm s Mexikem se nastavovalo šest minut, což stačilo jenom na pokrytí Neymarových pádů, nikoli na další zastavení hry.

„Ztratili jsme hodně hracího času nejenom kvůli jednomu hráči, ale také kvůli rozhodčímu, který hru zastavoval příliš často kvůli simulovaným pádům. Je to špatný příklad pro všechny děti, které to sledují,“ řekl po prohraném osmifinále kouč Mexičanů Juan Carlos Osorio.

Na Neymarovy přehnané reakce na jakýkoliv kontakt s protihráči reagují i lidé na sociálních sítích. Těmi se nyní šíří video z tréninku malých fotbalistů, kteří při pokynu od trenéra napodobují slavného fotbalistu.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme