Další zaváhání favorita. Brazilští fotbalisté i přes velké šance jen remizovali se Švýcarskem 1:1

Největšího překvapení se dočkali diváci na závěr nedělního programu šampionátu. Švýcaři dokázali s jedním z favoritů turnaje z Brazílie remizovat 1:1, když se trefili za Jihoameričany Philippe Cutinho a za evropský celek Steven Zuber.

Tento článek je více než rok starý.

Rostov na Donu (Aktualizováno: 22:05 17. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní hvězda Brazilců Neymar v souboji s Granitem Xhakou

Hlavní hvězda Brazilců Neymar v souboji s Granitem Xhakou | Zdroj: Reuters

Obrovskou šanci na úvodní gól zápasu měl Brazilec Paulinho. Ten se dostal k odraženému balónu a jenom o centimetry neuklidil míč do švýcarské sítě.

I dále byli Brazilci nebezpeční a švýcarský tým nepustili prakticky přes polovinu hřiště. Jejich ofenzivní snaha byla korunována ve 20. minutě. V šestnáctce si míč zpracoval Philippe Coutinho a parádní střelou ke vzdálenější tyči poslal svůj tým do vedení.

Po vstřelené brance brazilští fotbalisté polevili ve svém tlaku, ale Švýcaři to k většímu ohrožení brazilské brány nevyužili. Naopak ještě v nastaveném času prvního poločasu mohl druhou trefu přidat Thiago Silva. Ten si naskočil na centr od rohového praporku, ale jeho hlavička mířila těsně nad břevno.

První švýcarská střela na bránu přišla až v 50. minutě a hned skončila za zády Alissona Beckera. Švýcarský záložník Xherdan Shaqiri zahrával rohový kop a poslal míč do šestnáctky, kde si na něj počkal Steven Zubera a hlavičkou se přesně trefil pod horní tyčku.

Utkání Brazílie - Švýcarsko jsme sledovali online.

Ke střele se dostala i hlavní brazilská hvězda Neymar. Jeho přízemní pokus srazila však švýcarská obrana jen do boční sítě. Útočník Paris St. Germain pak po souboji evidentně kulhal, nakonec ale střídat nemusel.

Brazilský tlak sílil a mohl to být znovu Coutinho, který měl šanci poslat svůj tým do vedení. Parádní přihrávkou ho našel Neymar, střelec prvního gólu ovšem tentokrát tvrdou ranou tři tyče minul.

V 74. minutě se Brazilci dožadovali penalty poté, co Gabriel Jesus upadl po souboji s Manuel Akanjim, ale hlavní sudí Mexičan Ramos na značku pokutového kopu neukázal a ani nešel konzultovat s videorozhodčím.

Jihoamerický tým se pak vrhnul zcela do ofenzivy, ale kýžený efekt v podobě branky to nepřineslo. Švýcarskou defenzivu v závěru podržel Yann Sommer, který se blýskl především při dalším pokusu Neymara.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina E:
Brazílie - Švýcarsko 1:1 (1:0)
Branky: 20. Coutinho - 50. Zuber. Rozhodčí: Ramos - Torrentera, Hernández (všichni Mex.) - Valeri (video, It.). ŽK: Casemiro - Lichtsteiner, Schär, Behrami. Diváci: 43.109.
Sestavy:
Brazílie: Alisson - Danilo, Silva, Miranda, Marcelo - Casemiro (60. Fernandinho), Paulinho (67. Augusto) - Willian, Coutinho, Neymar - Gabriel Jesus (70. Firmino). Trenér: Tite.
Švýcarsko: Sommer - Lichtsteiner (87. Lang), Schär, Akanji, Rodriguez - Behrami (71. Zakaria), Xhaka - Shaqiri, Dzemaili, Zuber - Seferovic (80. Embolo). Trenér: Petkovic.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme