Při oslavách po postupu Francie do finále mistrovství světa zemřel člověk. Policie zatkla přes 100 lidí

Francie postoupila do finále fotbalového mistrovství světa. V semifinále porazila Maroko 2:0 a tak se po celé Francii slavilo. Neobešlo se to ale bez potyček. Jen v Paříží policisté zatkli přes 100 lidí, u některých z nich našli dokonce i zbraně. V centru hlavního města se tisícovky lidí s marockými i francouzskými vlajkami sešly na bulváru Champs-Élysées. Oslavy si bohužel vyžádaly i jednu oběť na životech.

Od stálého zpravodaje Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy v ulicích Paříže po postupu Francie do finále mistrovství světa

Oslavy v ulicích Paříže po postupu Francie do finále mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Francouzi můžou i nadále snít o třetím titulu mistrů světa ve fotbale. V semifinálovém zápase porazili Maroko a v neděli si zahrají finále s Argentinou. Jenže zatímco pro fanoušky to byl velký zážitek, pro francouzské policisty velká starost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z hlavního místa francouzských oslav postupu fotbalistů do finále od zahraničního zpravodaje Martina Baluchy

„Poprvé od roku 1986 se nám podařilo přejít přes osmifinále. S každým dalším zápasem rostla naše chuť a doufali jsme v další vítězství. Tentokrát to bylo složité už po první brance. Jakmile Francouzi vstřelili druhý gól, tak už bylo skoro rozhodnuto. Přesto jsme hrdí a doufáme, že se při dalším mistrovství světa budeme moci pomstít,“ řekla pro Radiožurnál třiadvacetiletá studentka filozofie Jasmin zahalená v marocké vlajce.

Nebe nad bulvárem se prosvětlilo, protože lidé do vzduchu stříleli světlice a ohňostroje. V ulicích Paříže bylo opravdu rušno, jak dokumentují videa na sociálních sítích.

Tragická událost

V jihofrancouzském městě Montpellier přišel ve středu večer o život čtrnáctiletý chlapec, když ho při oslavách výhry francouzského národního týmu srazilo auto. Ve středu o tom informovala francouzská média. Podle nich řidič z místa ujel, policie po něm pátrá.

Francouzské úřady uvedly, že chlapec byl po silném nárazu auta převezen do nemocnice v kritickém stavu. Zraněním však následně podlehl. Vůz našli opuštěný poblíž místa incidentu.

Rozhlasová stanice RTL napsala, že podle videonahrávek zveřejněných na sociálních sítích skupina mladých lidí nejprve strhla z automobilu francouzskou vlajku. Řidič pak přidal plyn a jednoho z mladíků srazil.

Francie se ve finále mistrovství světa utká s Argentinou, která v semifinále zdolala Chorvatsko.

Martin Balucha, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme