Argentina porazila Polsko 2:0 a vyhoupla se do čela skupiny, osmifinále si zahrají oba celky

Fotbalisté Argentiny v závěrečném utkání skupiny C na mistrovství světa v Kataru porazili Polsko 2:0 a z prvního místa v tabulce postoupili do osmifinále. V úvodním dějství sice kapitán jihoamerického celku Lionel Messi nedal penaltu, ale hned ve 46. minutě se trefil Alexis Mac Allister a v 67. minutě přidal pojistku Julián Álvarez. Do vyřazovacích bojů se navzdory porážce kvalifikovali i Poláci.

Dauhá (Aktualizováno: 22:21 30. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lewandowski a Lionel Messi

Robert Lewandowski a Lionel Messi | Zdroj: Reuters

Argentinci na turnaji v Kataru na úvod senzačně prohráli se Saúdskou Arábií, ale následně si připsali dvě vítězství 2:0.

Utkání Polsko - Argentina jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Vítězové posledního jihoamerického mistrovství postoupili na světovém šampionátu do vyřazovací fáze popáté za sebou a v osmifinále si v sobotu zahrají s Austrálií.

Poláci díky o gól lepšímu skóre než Mexiko poprvé od roku 1986 prošli na MS do play-off a v neděli je čeká souboj s obhájcem zlata Francií.

Saúdská Arábie – Mexiko

Hráči Mexika v závěrečném kole skupinové fáze na mistrovství světa poprvé vstřelili branku i zvítězili, Saúdskou Arábii porazili 2:1, ale na postup jim to nestačilo.

Do osmifinále neprošel ani soupeř. Mexiko ve skupině C získalo čtyři body stejně jako Polsko, které postoupilo díky lepšímu skóre. Saúdská Arábie skončila s třemi body poslední.

Mexičané se dostali do vedení krátce po změně stran, kdy se po rohovém kopu prosadil Henry Martín. O pět minut později se Luis Chávez trefil z přímého volného kopu ze 30 metrů přesně do šibenice.

Mexičané potřebovali vstřelit ještě jeden gól k postupu, závěrečný tlak v něj ale nevyústil, a naopak soupeř v nastavení zkorigoval skóre zásluhou Sálima Davsárího. Mexiko se neprobojovalo mezi nejlepších 16 týmů turnaje poprvé od roku 1990.

Výsledky mistrovství světa ve fotbale

Polsko - Argentina 0:2 (0:0)

Branky: 46. Mac Allister, 67. Álvarez. Rozhodčí: Makkelie - Steegstra, De Vries - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Krychowiak - Acuňa. Diváci: 44 089.

Saúdská Arábie - Mexiko 1:2 (0:0)

Branky: 90.+5 S. Davsárí - 47. Martín, 52. Chávez. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.) - Irrati (video, It.). ŽK: Šahrí, Hasan, Tambaktí, Madú, Amrí, Bahabrí - E. Álvarez. Diváci: 84 985.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme