Nevěřte protiruské propagandě a přijeďte, vyzývá britské fotbalové fanoušky Rusko

Do zahájení fotbalového mistrovství světa v Rusku zbývá pět dní. Moskva zaručuje všem slušným fanouškům bezpečnost a radí, aby nepodléhali protiruské propagandě.

Londýn/Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kozáčtí strážníci před fotbalovým šampionátem v Rostově na Donu

Kozáčtí strážníci před fotbalovým šampionátem v Rostově na Donu | Foto: Sergey Pivovarov | Zdroj: Reuters

Ruské velvyslanectví v Londýně se snaží rozptýlit obavy britských návštěvníků šampionátu. Reagovalo tím na prohlášení zahraničního výboru britského parlamentu, který vyjádřil obavy o bezpečnost Britů v souvislosti s útoky na představitele jiných národů a sexuálních menšin v Rusku nebo s agresivním chováním ruských fanoušků. Ruská diplomacie to označila za stereotypy.

Na mistrovství světa pojedou zranění Salah, Kompany nebo Glik. Chybět bude Bendtner

Číst článek

„Poslanci zdůraznili zejména negativní informace o Rusku, které jsou velice vzdálené skutečnosti, včetně známých klišé o protibritských náladách, rasistických hrozbách, násilných chuligánech a nebezpečí pro menšiny a LGBT fanoušky,“ uvedla ambasáda na svých webových stránkách.

Podle ní si na podobné věci stěžuje pouze Velká Británie a velké množství pozitivních ohlasů na zimní olympiádu v Soči a další sportovní akce „mluví samo za sebe“. Velvyslanectví fanoušky vyzvalo, ať přijedou a udělají si vlastní názor.

Zápasy se ale budou hrát také v Rostově na Donu. Tamní donští kozáci mají dohlížet na bezpečnost a upozornili, že pokud uvidí, jak se líbají dva lidé stejného pohlaví, ztrestají je bičíky. Po kritice ale své hrozby zmírnili - dotyčné pouze slovně upozorní na nevhodné chování.

mdo, mos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme