Rusko-Saúdská Arábie 5:0. Debakl hostů zpečetily dva góly v nastavení

Úvodní zápas vyhráli domácí Rusové nad Saúdskou Arábií jasně 5:0. A to přesto, že od 24. minuty hráli bez jedné ze svých největších hvězd Alana Dzagojeva. Dva góly vstřelil střídající Denis Čeryšev, Alexandr Golovin si pak připsal jednu branku a přihrál na třetí gól Arťomu Dzjubovovi. Úvodní zásah si připsal ve 12. minutě Jirij Gazinskij.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 18:56 14. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský fotbalista Denis Čeryšev se raduje z gólu do sítě Saúdské Arábie.

Ruský fotbalista Denis Čeryšev se raduje z gólu do sítě Saúdské Arábie. | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Zápas začali lépe domácí, kteří si při svém tlaku vytvořili několik příležitostí. V 11. minutě střílel nebezpečně Dzagojev, střelu se ale povedlo jednomu ze Saúdů odrazit mimo branku.

Sledovali jsme online zápas Rusko-Saúdská Arábie.

Číst článek

O minutu později se už ale vyprodaný stadion Lužniki mohl radovat z první branky mistrovství světa. Golovin našel volného Gazinského, který se před bránou Majúga nemýlil.

Přestože převahu měli stále Rusové, i Saúdové ve 21. minutě zahrozili, když střela Muhammada Šáhlavího jen těsně prošla okolo Akinfejevovy branky. Krátce na to si bez cizího zavinění způsobil zranění Dzagojev a musel střídat.

Na jeho místo nastoupil právě Čeryšev, který vstřelil druhou branku domácích. Zasekávačkou ve vápně se zbavil dvou obránců a střelou na bližší tyč poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Druhý poločas moc fotbalové krásy a šancí nepřinesl. Lepší ale stále byli Rusové, kterým vyšlo i druhé střídání. Minutu poté, co vstoupil na hřiště, vstřelil v 71. minutě po centru Alexandra Golovina hlavou gól Dzjuba.

V nastaveném čase přidal ještě jednu branku Denis Čeryšev a Golovin. Střídající hráči tak vstřelili tři branky.

Rusko díky nim ukončilo sedm zápasů a od loňského října trvající sérii bez vítězství. V dalším utkání nastoupí sborná proti Egyptu, Saúdskou Arábii čeká Uruguay.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina A:
Rusko - Saúdská Arábie 5:0 (2:0)
Branky: 43. a 90.+1 Čeryšev, 12. Gazinskij, 71. Dzjuba, 90.+5 Golovin. Rozhodčí: Pitana - Bellati, Maidana (všichni Arg.) - Irrati (video, It.). ŽK: Golovin - Džasím. Diváci: 78 011.
Sestavy:
Rusko: Akinfejev - Fernandes, Kutěpov, Ignaševič, Žirkov - Samedov (64. Kuzjajev), Gazinskij, Dzagojev (24. Čeryšev), Zobnin, Golovin - Smolov (70. Dzjuba). Trenér: Čerčesov.
Saúdská Arábie: Majúf - Braík, Usáma Havsáví, Umar Havsáví, Šahrání - Davsárí, Utajf (64. Muválad), Faradž, Džasím, Šahrí (72. Bahabrí) - Šahláví (84. Asírí). Trenér: Pizzi.

Petr Jadrný, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme