Španělé na MS porazili jen Írán, Iniesta po vyřazení od Ruska skončil v reprezentaci

Na mistrovství světa ve fotbale vypadl další favorit. Španělsko senzačně prohrálo s Ruskem po penaltovém rozstřelu, když v základní hrací době skončil zápas nerozhodně 1:1. Španělsko tak završilo od začátku nevydařený turnaj.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatímco z ruské kabiny se ozývaly oslavné výkřiky, španělští fotbalisté prožívali opačné emoce. „Přijeli jsme sem udělat něco velkého, bojovat o titul mistra světa. Vyřazení samozřejmě nebylo v plánu, ale hráčům nemůžu nic vyčítat,“ prohlásil trenér Fernando Hierro.

Ten těsně před začátkem šampionátu nahradil Julena Lopeteguiho, který dostal vyhazov kvůli tajným námluvám s Realem Madrid.

„Dělali jsme maximum a zkusili všechno. Ale na druhé straně stál soupeř, který svou práci prostě zvládl o něco lépe. Penalty jsou kruté a my jsme v nich selhali. Je to pro nás hodně těžké. Naším snem bylo dojít až do finále, to se nepovedlo,“ litoval vyřazení Andrés Iniesta.

Záložník, který ve španělském dresu vyhrál mistrovství světa a dvakrát evropský šampionát, okamžitě po utkání ukončil reprezentační kariéru.

Španělsko následně na šampionátu porazilo jen Írán a nevydařený turnaj korunovalo prohraným penaltovým rozstřelem s Ruskem.

Jedním ze dvou neúspěšných španělských střelců byl záložník Koke. „Trenér se mě zeptal, jestli chci na penaltu jít, a já odpověděl ano. Selhal jsem a beru na sebe zodpovědnost. Na druhou stranu může selhat jen ten, kdo do toho jde."

Rusko se ve čtvrtfinále utká s Chorvatskem, které ve večerním zápase, rovně po penaltách, vyřadilo Dánsko. O postup do semifinále se oba týmy utkají 7. července v Soči.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme