Srbští fotbalisté porazili díky proměněnému přímému kopu Kostariku 1:0

Srbští fotbalisté porazili v úvodním utkání skupiny E Kostariku 1:0, když si jedinou trefu připsal z přímého kopu kapitán Srbů Aleksandar Kolarov. Na programu šampionátu jsou v sobotu ještě zápasy Německa proti Mexiku a Brazílie se Švýcarskem.

Tento článek je více než rok starý.

Samara / Rusko (Aktualizováno: 16:10 17. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

utkání skupiny E mezi Srbskem a Kostarikou

utkání skupiny E mezi Srbskem a Kostarikou | Zdroj: Reuters

Středoamerický čtvrtfinalista z minulého šampionátu na MS prohrál poprvé po pěti utkáních. V dalších zápasech Kostaričané budou hrát s Brazílií a Srbové rovněž v pátek se Švýcarskem.

Do první větší šance se dostala už ve druhé minutě Kostarika. Ureňa dostal přesný pas do šestnáctky, jenže zaváhal při zpracování a z velkého úhlu gólmana Stojkoviče nepřekonal. Později volný González po rohu hlavičkoval nad branku.

Ve 29. minutě zahrozili i Srbové. Milinkovič-Savič si naběhl za obranu, ale slabou střelou Navase nezaskočil. Brankář Realu Madrid předtím zneškodnil i nebezpečný centr Ivanoviče, který se stal novým srbským rekordmanem se 104 reprezentačními starty. Krátce před pauzou ještě mířil vedle Kostaričan Calvo.

Nejprve totální útok, pak důsledná obrana. Mexiko překvapivě přehrálo Německo 1:0 a slaví

Číst článek

V úvodu druhého poločasu zahodil velkou šanci Mitrovič, kterého tváří v tváří vychytal vyběhnutý Navas. Balkánské mužstvo získalo velkou převahu a v 56. minutě otevřelo skóre. K přímému kopu ze zhruba 25 metrů se postavil bek Kolarov a levačkou perfektně zatočil míč přes zeď k tyči.

Středoameričané, kteří mají nejstarší tým na ruském šampionátu, si z následného tlaku žádnou gólovou příležitost nevypracovali. Čtvrt hodiny před koncem mohl pojistit vedení střídající Kostič, ale i kvůli teči Navase netrefil míč před odkrytou brankou. Kostič pak ve slibné pozici vypálil nad břevno.

Srbové si i v hektickém závěru, kdy senegalský rozhodčí Diedhiou zkoumal na videu faul náhradníka Prijoviče a nastavil osm minut, těsný náskok pohlídali.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - základní skupina E:
Kostarika - Srbsko 0:1 (0:0)
Branka: 56. Kolarov. Rozhodčí: Diedhiou - Camara, Samba (všichni Sen.) - Turpin (video, Fr.). ŽK: Calvo, Guzmán - Ivanovič, Prijovič. Diváci: 41.432.
Sestavy:
Kostarika: Navas - Gamboa, Acosta, González, Duarte, Calvo - Venegas (60. Bolaňos), Guzmán (73. Colindres), Borges, Ruiz - Ureňa (67. Campbell). Trenér: Ramírez.
Srbsko: Stojkovič - Ivanovič, Milenkovič, Tošič, Kolarov - Matič, Milivojevič - Tadič (83. Rukavina), Milinkovič-Savič, Ljajič (70. Kostič) - Mitrovič (90. Prijovič). Trenér: Krstajič.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme