Bukač: České hře chyběla změna, bezhlavé bušení vyhovovalo Švýcarům

Čeští hokejisté zakončili základní skupinu mistrovství světa porážkou. V Paříži podlehli Švýcarsku 1:3. Utkání hodnotil i bývalý trenér národního týmu Luděk Bukač. Podle něj tým nedokázal zareagovat na Švýcarskou taktiku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luděk Bukač

Luděk Bukač | Foto: Fotobanka Profimedia

„I přes porážku se situace moc nezměnila. Pořád jsme ve hře a jestliže chceme medaili, musíme porazit dva z těch nejsilnějších," zamyslel se ve vysílání Radiožurnálu o porážce v kontextu celého MS bývalý trenér národního týmu Luděk Bukač.

Českému týmu se zápas nepovedl, kde vidíte hlavní důvody porážky?

Od začátku jsme do soupeře bušili bezhlavě. Vytvářeli jsme tlak, ale když jsme v první třetině nedali branku, tak hra chtěla změnu. A tu změnu jsme během celých 60 minut neviděli. Viděli jsme úsilí, snahu dopředu, ale to Švýcarům vyhovovalo. Hráli ohromně pozičně, rychle přistupovali, brali nám prostor a my jsme nedokázali přesně zakončit.

Hokejisté prohráli se Švýcarskem 1:3, na čtvrtfinálového soupeře si počkají

Číst článek

V takových utkáních rozhoduje herní vidění. To bylo vidět jen například u Pastrňáka, který dokáže zpomalit, podržet kotouč a přesně přihrát. To byl důvod, proč se nám to nevydařilo.

Pokud byste byl v kůži trenéra Jandače, dal byste ve čtvrtfinále do branky znovu Petra Mrázka nebo Pavla Francouze?

Jako kouč bych se mohl nebo nemusel zachovat jinak. Ale zkušenosti říkají, že přílišné střídání brankářů nepřináší úspěch. Brankáři se musí vyrovnat s tím, že je tam brankář číslo 1, který to musí od začátku cítit.

Brankářská pozice je psychicky specifická, gólman musí vědět, že je to on, na koho se mužstvo spoléhá?

Koho byste si přál ve čtvrtfinále? Rusko, Švédsko, nebo USA?

To je úplně jedno. Myslím, že zámořský hokej má velkou naději, protože Rusové, ať dělají co dělají, tak už nejsou, co byli před deseti patnácti lety. Už jsou stejné mužstvo jako všechna ostatní. Nakonec to vidíme i u Švýcarů, ti s nasazením, disciplínou a sebedůvěrou porazili jak nás tak Kanadu.

Štěpán Pokorný, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme