‚Další hanebný výkon,‘ psaly slovenské noviny. Hráčům chybí zkušenosti, myslí si fanoušci

Hokejové mistrovství světa je pro Slováky velkým zklamáním. Jedna hubená výhra nad Italy a pět porážek. Od Američanů i Rusů inkasovali pokaždé šest gólů. Slovensku tak stále hrozí, že by příští rok mohlo strávit v nižší divizi. Záchranu totiž ještě nemá jistou.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenští hokejisté od druhé třetiny na nestačili na Němce

Slovenští hokejisté od druhé třetiny na nestačili na Němce | Zdroj: ČTK

Titulky slovenských novin zněly po porážce se Spojenými státy jasně: „Druhý debakl za dva dny, Američané nám nedali šanci", „Další hanebný výkon", „Nad Slováky visí Damoklův meč, pomoci mohou jedině Dánové".

Experti se shodují na tom, že hráči na každém postu chybují. Bez výjimek. Komentátor deníku Sme píše, že slovenský hokej zažívá velký úpadek. Podobně se koneckonců vyjádřil i brankář reprezentace Julius Hudáček. „Kompetentní lidé tady patnáct let nic nedělali, tohle je výsledek," uvedl pro hokej.cz.

„Chlapci dělají, co můžou, ale chybí jim zkušenosti. Výkon je dost slabý.“

Slovenští fanoušci

Se špatnými výkony se smířili i slovenští fanoušci. „Je to dost bídné. Chlapci dělají, co můžou, ale chybí jim zkušenosti. Nejspíš i hokejisté ze zámoří, kteří by je táhli," říká jeden z nich. „Snaží se, ale oproti předchozímu ročníku je výkon dost slabý," říká další.

Slováci budou napjatě sledovat pondělí duel Italů proti Dánům. Pokud získají Seveřané alespoň jeden bod, Slovensko se v elitní skupině udrží. Naopak případná tříbodová výhra Itálie a neúspěch našich sousedů proti Švédům by znamenal sestup. Rok před pořádáním domácího světového šampionátu by tak museli hrát v nižší divizi.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme