Francie a hokej k sobě moc nejdou, říkal si gólman Francouz. Pak ho zasypali střelami

Čeští hokejisté vyhráli na mistrovství světa pátý zápas za sebou. Ale ani utkání s Francií nebylo jednoduché. Pořadatelská reprezentace přivítala tým Josefa Jandače náporem a Pavel Francouz musel vytáhnout skvělé zákroky. Pomohlo, když se poprvé na turnaji trefil David Pastrňák.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším hráčem Českého týmu byl Francouz, ten v brance.

Nejlepším hráčem Českého týmu byl Francouz, ten v brance. | Zdroj: Reuters

„Řekne se Francie a hokej, to nejde moc k sobě. Ale dnes to byl vyrovnaný zápas. Vlétli na nás a nemohli jsme se s tím popasovat," zhodnotil šestý český zápas ve skupině gólman Pavel Francouz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepším Čechem byl vyhlášen Pavel Francouz

Pořadatelský týmu už v Paříži porazil Finsko a dlouho trápil Kanadu. Se svým účelným stylem hokeje vyrukoval i na tým Josefa Jandače, a tak byl nejvíc v permanenci právě gólman Francouz, který byl nejlepším Čechem na ledě. „Zpocený jsem stejně jako minule, protože v hale je vedro, ale dnes bylo trošku víc práce," pousmál se.

Pomohla až první přesilovka. David Pastrňák při ní sice nezpracoval Horákův přihrávku, ale pak si nabruslil mezi kruhy a konečně se prosadil.

„Je jedno, kdo dal góla. Hlavně že jsme jich dali pět a vyhráli jsme. To je pro nás důležité do tabulky. Vyjel jsem nahoru a trošku se mi otevřela cesta. Nic jsem neviděl, tak jsem zkusil trefit pod vyrážečku a spadlo to tam," popsal svůj úspěch nejlepší český střelec letošní NHL.

Přesilovky ale měli i Francouzi. Po dvou čtyřminutových trestech za nebezpečnou hru vysokou holí přišly další fauly a dvě nepříjemná oslabení ve třech.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Pastrňák proti Francii konečně prolomil střelecké prokletí

Takovéhle fauly by se neměly stávat. Jednou nám to ani nepískly. Přitom jsme se bavili v šatně, že se toho musíme vyvarovat. Podařilo se nám to nějak ubránit, že jsme dostali jen jeden gól. Ale stálo nás to hodně sil," tuší Pavel Francouz.

„Je to těžké pro hráče, kteří nehrají oslabení. Dneska to byl zápas blbec, že jsme hráli pořád oslabení. Někteří jsme úplně vypadli z tempa a nedokázali jsme hrát naší hru," dodal pohled útočníka Pastrňák.

Od stavu 3:1 ale Češi měli utkání v rukou a po výhře 5:2 mají v tabulce 13 bodů a téměř jistý postup. Mohou tak pošilhávat po dění v Kolíně nad Rýnem. „Tam si nevyberete, je úplně jedno, s kým budete hrát. Soustředíme se na nás," říká David Pastrňák. Poslední zápas hraje hokejová reprezentace v úterý se Švýcarskem.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme