'Hlavně rychle zregenerovat.' Hokejisty čeká další zápas v rychlém sledu, Jandač zrušil rozbruslení

Čeští hokejisté do dalšího zápasu nastoupí v jiné situaci než proti Norsku. Zatím poslední výhra přišla po dvou volných dnech, dnes budou hrát znovu proti odpočatému Slovinsku, které má zatím jediný bod. Kolik sebralo sil utkání s Nory, v tom se trenér s hráči trochu rozchází.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující a jediný gól zápasu. Lars Haugen už byl na Kovářovu dorážku krátký.

Rozhodující a jediný gól zápasu. Lars Haugen už byl na Kovářovu dorážku krátký. | Zdroj: ČTK

„Bylo to strašně těžké utkání. V hale bylo horko, v celé Paříži se oteplilo, takže byl těžký led," posteskl si po zápase Norskem Jan Kovář. Horší podmínky ale prý ve výsledku tolik nevadily: „Po dvou třetinách jsme se trošku rozjezdili. Doufám, že se dobře vyspíme, zregenerujeme a budeme pokračovat v tempu, které jsme měli."

Kovář má zatím roli specialisty na důležité branky, proti Finům v závěru vyrovnal, proti Norům rozhodl jediným gólem celého zápasu v prodloužení.

'Hrát tři na tři už je harakiri,' říká trenér Jandač o hře v prodloužení

Číst článek

Času na odpočinek není moc a na rozdíl od Kováře říká trenér Josef Jandač, že tým asi použil proti Norům hodně sil. I proto je nebude povinně hnát na dopolední rozbruslení.

„Potřebuju, aby si kluci odpočinuli. Tyhle back-to-back zápasy jsou těžké a hráče stály spoustu sil. Slovinci měli volno, takže je třeba se dobře připravit," varuje trenér.

Hokejová reprezentace absolvovala hned na úvod šampionátu ještě těžší "dvojzápas", takže není důvod k nějakým nervům, že by národnímu týmu došly síly. Například hráči z NHL jsou na dva zápasy ve dvou dnech zvyklí, do toho se v zámoří přidává i dlouhé cestování.

„Jsme na to zvyklí. S Kanadou jsme hráli od osmi a druhý den od čtyř s Bělorusy. Všichni kluci se na to připraví a myslím, že to pro všechny bude stejné, na tohle se ohled brát nedá," říká Radko Gudas, který podobné situace zná z Philadelphie.

Hokejová reprezentace je v tabulce skupiny B na třetím místě. Proti Slovinsku bude dnes chytat Petr Mrázek. Pokud Češi vyhrají, poskočí na druhé místo. Radiožurnál bude duel Česko - Slovinsko vysílat celý živě, náš server nabídne online přenos. Hraje se od 16 hodin a 15 minut.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme