Češi porazili Bělorusko 6:1. Vítěznou branku zaznamenal Gudas

Česká hokejová reprezentace zvítězila ve druhém utkání na mistrovství světa v Paříži 6:1 s Běloruskem. O vítěznou branku se postaral v závěru první třetiny Radko Gudas, dále se prosadili Petr Vrána, Roman Červenka, Radim Šimek, Jakub Voráček a Michal Kempný.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 18:41 6. 5. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český národní tým se raduje z gólu.

Český národní tým se raduje z gólu. | Zdroj: Reuters

V první dvacetiminutovce dobře zafungoval obránce Radim Šimek, který odvrátil nebezpečnou akci Bělorusů tři na jednoho. Do vedení se český tým dostal ve čtrnácté minutě. Michal Birner se protáhl podél levého mantinelu a prudkou přihrávku nasměroval přesně na čepel na najíždějícího Petra Vránu, který bekhendem tečoval puk do brány.

Dvě a půl minuty před koncem druhé části ještě navýšil české vedení Radko Gudas, který si připsal první trefu v reprezentaci. Prudce vypálil a kotouč ještě změnil směr po teči jednoho z běloruských hráčů. 

„Je to super pocit, někomu jsem to prostřelil hokejku, takže to mi trošku pomohlo. Pro nás jsou důležité tři body. Jedeme dál, musíme na tohle zapomenout. Samozřejmě je to super pocit vyhrát, ale další zápas je za dva dny, takže se musíme soustředit, zregenerovat a být připravení se na Finsko," řekl po utkání pro Radiožurnál Radko Gudas.

SLEDOVALI JSME ONLINE: Bělorusko - Česko 1:6

Číst článek

Bělorusko snížilo hned v úvodu druhé části na 1:2. Přesilovou hru využil Alexander Pavlovič po přenesení hry na druhou stranu, kdy brankář Pavel Francouz neměl šanci se přesunout. Ve velké šanci byl v polovině utkání David Pastrňák, ale gólman Lalande byl pozorný. Následně vstřelilo Bělorusko gól, který ale nebyl uznán, jelikož byl vstřelen po odpískání.

V oslabení se dostal do samostatného úniku Tomáš Zohorna, ale brankáře nepřekonal. Necelých pět minut před koncem druhé části nastřelil břevno Jakub Jeřábek. Vzápětí se prosadil Roman Červenka a zvýšil na 3:1.

Ve třetí třetině se opět zvýšilo vedení českého týmu. Nejprve se v osmačtyřicáté minutě trefil od modré čáry obránce Radim Šimek v přesilové hře. Gólman Lalande neměl šanci, jelikož mu výborně clonil Jan Kovář.

Během chvíle přidal Jakub Voráček ke dvěma asistencím i gól, když trefil odražený puk po střele Pastrňáka. Po pátém gólu opustil běloruskou branku Lalande a nahradil ho Michajl Karnaucho. V závěru ještě upravil skóre Michal Kempný.

„Potřebovali jsme dát první gól, což se nám povedlo, to byl hrozně důležitý moment. A pak bylo důležité, když jsme odskočili z 2:1 na 3:1, což bylo klíčové," uvedl trenér Josef Jandač.

Český tým si tak ve skupině B připsal tři body za první vítězství na šampionátu. Národní tým čeká jednodenní pauza a v pondělí se utká s Finskem ve 20:15. 

Skupina B (Paříž):


ČR - Bělorusko 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Vrána (Birner, Řepík), 18. Gudas (Voráček), 36. Červenka (Horák, Jeřábek), 48. Šimek (Voráček, Radil), 50. Voráček (Pastrňák, Kundrátek), 60. Kempný (R. Hanzl, T. Zohorna) - 22. Pavlovič (Lisovec, Denisov). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Lemelin (Rak.) - Jensen (Dán.), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 6635

Švýcarsko - Slovinsko 5:4 po sam. nájezdech (4:0, 0:1, 0:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Ambühl (Suter), 12. Haas (Praplan, Genazzi), 17. Loeffel (Hollenstein, Praplan), 18. Bodenmann (Brunner, Richard), rozhodující sam. nájezd Brunner - 39. Muršak (Tavželj), 46. Jeglič (Sabolič, Kranjc), 55. Urbas (Ograjenšek, Pretnar), 56. Sabolič (Tičar). Rozhodčí: Hribik (ČR), Linde (Švéd.) - Ritter (USA), Ševčík (SR). Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4922.

Francie - Norsko 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. S. Da Costa (Fleury), 50. S. Da Costa (Auvitu, Besch) - 26. K. A. Olimb (M. Olimb, Patrick Thoresen), 30. Patrick Thoresen (M. Olimb, K. A. Olimb), 50. Patrick Thoresen (Reichenberg). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Wehrli (Švýc.) - Lhotský (ČR), Suominen (Fin.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1.

Skupina A - Kolín nad Rýnem:


Lotyšsko - Dánsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Meija (A. Kulda), 42. Indrašis (Sprukts, Rih. Bukarts), 53. Indrašis (Rob. Bukarts, Balinskis). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Stricker - Kaderli (oba Švýc.), Suchánek (ČR). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 13.453.

Slovensko - Itálie 3:2 v prodloužení (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Miklík (Jánošík, Čerešňák), 59. L. Hudáček (Miklík, Sersen), 63. Čerešňák (Bližňák, Skokan) - 36. Morini (Frigo), 43. Frigo (Scandella). Rozhodčí: Gouin (Kan.), Jeřábek (ČR) - Leermakers (Niz.), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 12.229.

Německo - Švédsko 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 17. Hager (D. Seidenberg, Ehliz), 26. Gogulla (Hager, Schütz) - 7. Ekman-Larsson (Landeskog, V. Rask), 21. V. Rask (Hedman, Stralman), 36. Omark (Krüger), 40. Brodin (W. Nylander, Eriksson Ek), 50. Landeskog (V. Rask, Söderberg), 51. W. Nylander (Stralman), 52. W. Nylander (Landeskog). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Odinš (Lot.) - Dědulja (Běl.), Oliver (USA). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 18.673.

 

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme