Hokejisté se v Paříži ochlazují ledovými pytlíky. Je to nepříjemné mít na sobě těžkou propocenou výstroj, říká Gudas

Když se amatérský sportovec zraní, často si doma pomůže pytlíkem mražené zeleniny. Něco podobného může pomáhat i českým hokejistům na mistrovství světa. V Paříži je totiž v hale velké teplo, a tak se pytlíky - samozřejmě bez zeleniny, ale s ledem hodí, i když nejde o zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Jakub Voráček, Radko Gudas a Radim Šimek

Zleva Jakub Voráček, Radko Gudas a Radim Šimek | Zdroj: Reuters

„Není to úplně příjemné, v kabinách jsou větráky, ale když se vyleze k ledu, tak je tam stejně vedro. Všichni se potí a je to nepříjemné mít na sobě těžkou propocenou výstroj. Pro všechny je to stejné a nedá se na to vymlouvat. V kabině se snažíme zavlažit tělo ledovými pytlíky na stehna, nebo doplňovat ionťáky, aby to nešlo do křeče. Realizační tým je skvělý, takže zatím nejsou problémy,“ popisoval obránce Radko Gudas pro Radiožurnál detaily, které divák nevidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Paříži se musí hokejisté vypořádat s nesnesitelným vedrem.

Na střídačce může pomoci ručník, ale to je jen chvilkové řešení. Přikládat ale pytlíky s ledem během přestávky třeba na stehna, to je pro mnohé asi novinka, nebo třeba i rada k amatérskému sportování. Na reprezentační úrovni je od toho ale samozřejmě realizační tým. A kustodi to zvládají dobře, říká Tomáš Kundrátek.

„Všichni dělají skvělou práci a máme tam vysoušeče. Někdy už jsme v takových podmínkách předtím hráli.“ I vysoušeče výstroje, která je nasáklá potem, jsou v šatně národního týmu. K tomu si představte uprostřed malé místnosti stůl, kde jsou další věci, které mají pomoci překonat únavu.

„Samozřejmě máme v kabině energy gely a drinky, které si dáme o přestávce, na střídačce nějaké pití. Teplo tady je, bylo hodně diváků. Co jsem koukal na počasí, tak se má oteplit, takže to bude možná horší a horší.“

Kromě tabulky skupiny B stíhá útočník Michal Řepík sledovat i předpověď počasí. A pokud budou mít meteorologové pravdu, bude v hlavním městě Francie během posledního zápasu Čechů ve skupině - v úterý proti Švýcarům až 25 stupňů Celsia. 

František Kuna, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme