Hokejisté v této sezoně Rusy ještě neporazili. Třeba to v důležitém zápase vyjde, věří Jandač

Až poslední zápasy ve skupinách mistrovství světa rozhodly o tom, že čeští hokejisté budou hrát čtvrtfinále proti Rusku a že na klíčový duel šampionátu zůstanou v Paříži. Na svého soupeře si tak po prohraném duelu ve skupině se Švýcary museli ještě počkat.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač na lavičce hokejové reprezentace

Josef Jandač na lavičce hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

„Tušili jsme, že Kanada si první místo pohlídá, takže jsme se zaměřili na monitoring Švédů, USA a Rusů, takže Rusy známe. Hráli jsme proti nimi všechny zápasy Euro Hockey Tour. Ani jednou jsme je neporazili a získali jsme jediný bod," upozorňuje pro Radiožurnál trenér Josef Jandač.

Program čtvrtfinále MS v hokeji

Čtvrtek 18. května - čtvrtfinále: 16:15 USA - Finsko (Kolín nad Rýnem), Rusko - ČR (Paříž), 20:15 Kanada - Německo (Kolín nad Rýnem), Švýcarsko - Švédsko (Paříž).

„Někdy to tak bývá, že když přijde důležitý zápas, tak to třeba vyjde. Rusové tu doposud byli hodně nekompromisní, mají velmi silné mužstvo a skoro nedostávají branky," dodává trenér.

Výhry Kanady a Německa poslaly právě tyto dva týmy proti sobě pro čtvrtfinále a znamená to také to, že Češi zůstávají na čtvrtfinále v Paříži, kam přijede Rusko. Od semifinále se pak ale všechny zápasy hrají v Kolíně, a tak téma stěhování nebylo tak zásadní jako při loňském mistrovství.

„Vloni jsme stěhování řešili daleko víc. V Rusku bylo složitější cestování. Nejdřív z Moskvy do Petrohradu, pak zase zpátky. Teď když ve čtvrtfinále uspějeme, stejně bychom se museli přesouvat," vysvětluje kouč.

Z Kolína nad Rýnem do Paříže to není tak daleko a není to cesta, která by zabrala týmu celý den. Rusové přijedou jen na zápas. Středeční trénink absolvují ještě v Německu a v hale Bercy si nedopřejí ani ranní rozbruslení. Sebevědomě věří, že do Francie jedou jen „na otočku".

Hokejisté mají na přípravu na soupeře vyčleněný volný den. Před zápasem se Švýcary případné soupeře pro klíčový duel neřešili. „Rusko jsem ještě neviděl hrát, jen vím, jaké tam mají hráče. Ale určitě to nebude nic jednoduchého, stejně jako každý zápas na tomhle mistrovství světa," tuší Vladimír Sobotka.

Čtvrtfinálové utkání Česko – Rusko začne v odpoledním čase, tedy ve čtvrt na pět, a vítěz pojede na semifinále do Kolína a bude hrát s lepším z dvojice Kanada - Německo.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme