'Hrát tři na tři už je harakiri,' říká trenér Jandač o hře v prodloužení

Josef Jandač oceňuje na dnešním zápase proti Norsku především výkon Pavla Francouze a české defenzivy, která už pět třetin nepustila gól. Naopak je potřeba zapracovat, podle šéftrenéra, na pohybu před brankou soupeře a zrychlit rozehrávku. Další zápas čeká český tým už v pátek od 16:15 proti Slovinsku.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač

Josef Jandač | Foto: HC Eaton Pardubice

Ulevilo se nám hodně, když zápas skončil vítězně?

Tak samozřejmě. My jsme ani nečekali nic jednoduchého. Víme moc dobře o tom, že všichni soupeři na mistrovství jsou velmi nepříjemní. Vítězství je cenné pro nás, i když je to až po prodloužení, tak jsem za to rádi.

V čem byl největší problém při prosazení se?

Oni hrají hodně urputně v obranném pásmu a my jsme neměli v útočném pásmu takový patřičný šrumec v předbrankovém prostoru. My jsme tam dost byli otevření, neclonili jsme golmanovi. Střely, který na něj šly, tak viděl. Byť jsme zase výrazně přestříleli soupeře, tak střely, když je golman vidí, tak mu to zjednoduší.

Dnes to nebylo jednoduché utkání pro Pavla Francouze.

Pro něj to byl zase hodně těžký zápas jako s tím Běloruskem a teď tím spíš, že to směřovalo k tomu, že ten kdo dá gól tak vyhraje. On tam měl pár těžkých momentů a perfektní zákrok, když jsme tam udělali chybu, jak jeli dva do jednoho, to nás podržel.

Skončilo už hledání lajny k Davidu Pastrňákovi nebo ještě budete zkoušet nějaké další varianty?

Tak uvidíme. My to zas nechceme až tak kroutit. Spíš reagujeme na vývoj v zápase, jako třeba s Finama. Tady teď jsme tam víceméně vyměnili jenom centry, že jsme dali Petra Vránu zpátky mezi Birniho a Řepu a jinak uvidíme. Zítra je další den a další nový zápas. My si to znova nějak zhodnotíme, zanalyzujeme a uvidíme, jestli s tím něco neuděláme. Nemůžeme ale už zas tak tolik. Každý den nebo každý zápas něco nového hledat. To zas nechceme.

Bylo snazší při hře tři na tři dát branku?

Oni taky měli šanci. Tam my jsme udělali chybu, oni rychle otočili hru a Šíma to tam rychle zachránil. Potom gól padnul poměrně rychle ale těžko hodnotit. To tři na tři už je takový harakiri.

Tlačí tým nejvíc bota v předbrankovém prostoru, nebo i jinde?

Co se týká defenzivy, tak už pět třetin jsme nedostali gól, to je pozitivní. Ale v ofenzivní činnosti jsme malinko ubrali právě v předbrankovém prostoru. Obránci malinko pomalu posouvají puky, takže musíme zrychlit rozehrávku, abychom nechodili do plných a mít rychlé přechody do otevřené obrany.

Každý čekal rozdíl třídy, ale bylo to se štěstím, uznává Voráček. Norové hráli výborně, zní z týmu

Číst článek

Byla pro vás výhra velká úleva vzhledem k postavení k tabulce? Vypadá to, že to budou velmi důležité body.

Jsou to důležité body, stejně jako byly důležité proti Finům a Bělorusům. Odebrali jsme body soupeři a máme lepší vzájemné utkání. Čekají nás ještě tři zápasy a v tabulce to bude boj do konce.

Sledujete tabulku hodně? Pořadí je hodně namačkané.

Nejdůležitější je, abychom se soustředili sami na sebe. Pokud budeme takhle vyhrávat, tak ve čtvrtfinále budeme. První předpoklad je se tam vůbec dostat, pak jde o to pokusit se o co nejlepší umístění.

Další zápas hrajete hned zítra. Vypustí tým ranní rozbruslení?

Nejspíš ho necháme dobrovolné. Potřebujeme, aby si kluci odpočinuli a byli připravení na zápas. Zápasy jsou hrozně těžké a dnes to stálo spoustu sil. Slovinci měli volno, takže je potřeba se připravit.

Budete zase točit gólmany?

Bude to podle plánu. Při back-to-back (dva zápasy ve dvou dnech, pozn. red) zápasech chceme, aby se protočili.

 

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme