K národnímu týmu se opět připojí Holík, v jednání je i Sobotka

K hokejové reprezentaci se opět připojí útočník Zlína Petr Holík, jenž z ní vypadl před odletem na mistrovství světa kvůli zranění. Nahradí Dominika Kubalíka z Plzně, který s týmem trénoval, ale nebyl zapsán na soupisce.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Petr Holík se znovu připojuje k reprezentaci.

Útočník Petr Holík se znovu připojuje k reprezentaci. | Zdroj: Reuters

„Nominaci si uhrál. My jsme takhle byli domluvení, že si zavoláme v neděli, nebo v pondělí, jak to jeho zranění vypadá, jestli ho to nebolí a nelimituje ho to. Připojí se k nám, zapojí se do tréninku a uvidíme, jak na tom bude,“ řekl novinářům generální manažer Martin Ručinský.

Jestli se Petr Holík dostane i na soupisku, se rozhodne v příštích dnech. V dějišti šampionátu trénují ještě obránci Jan Kolář, Libor Šulák a útočník Jakub Lev a jako třetí brankář je Dominik Furch. Český národní tým má na soupisce ještě dvě volná místa.

Po vyřazení St. Louis v play-off NHL tak vedení uvažuje i o útočníkovi Vladimírovi Sobotkovi, který byl už v počáteční nominaci. O Dmitrije Jaškina prý zájem není.

Holík vypadl z reprezentačního kádru před odletem do Paříže kvůli zranění, které si přivodil v přípravném zápase před šampionátem proti Rusku v Českých Budějovicích. Tým tak opustil Dominik Kubalík, který s týmem trénoval a nyní se bude připravovat na novou sezonu. Ručinský uvedl, že útočník dopředu věděl, v jaké bude pozici. 

niš,fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme