Kanada předvedla v semifinále skvělý obrat. Ruskou sbornou porazila 4:2

Kanada stále může snít o zkompletování zlatého hattricku. Přitom ještě po druhé třetině prohrávala 0:2 a vše nasvědčovalo, že javorové listy budou hrát jen o bronz. V semifinále ale dokázala porazit Rusy 4:2. V nedělním finále se utká s vítězem zápasu Finsko Švédsko.

Tento článek je více než rok starý.

Kolín nad Rýnem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská radost

Kanadská radost | Zdroj: Reuters

Skóre zápasu otevřeli až ve druhé třetině Rusové Jevgenij Kuzněcov a Nikita Gusev. Vše nasvědčovalo tomu, že Kanaďané další zlato nepřidají. Přitom by to bylo to nejdůležitější. Zkompletovali by totiž zlatý hattrick.

Kanadský útočník Scheifele: Jdeme za zlatem, ale ještě to chvíli bude trvat

Číst článek

Přišla ale třetí třetina. V té se hned na začátku při ruském oslabení dokázal prosadit Kanaďan Mark Scheifele a dokázal vrátit Kanadu do hry.

Pět minut před koncem základní hrací doby se postaral o velkou radost javorových listů Nathan MacKinnon, když překonal brankáře Vasilevského a dokázal srovnat na 2:2.

Tím pravým hrdinou se stal Ryan O'Reily. Ten totiž hned minutu poté napodobil svého spoluhráče, dokázal dostat puk do ruské branky a zajistil Kanadě postup do finále. Do prázdné branky pak postup pečetil Sean Couturier. 

Rusové prohráli už své druhé semifinále v řadě a opět si zahrají jenom utkání o bronz. Kanada se v nedělním finálovém zápase utká s lepším z dvojice Švédsko Finsko

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme