Každý čekal rozdíl třídy, ale bylo to se štěstím, uznává Voráček. Norové hráli výborně, zní z týmu

Hokejová reprezentace nedokázala 60 minut prolomit norskou obranu a dva body získala až díky brance v prodloužení. Kapitán Jakub Voráček i jeho spoluhráči uznali pro Radiožurnál výbornou hru soupeře, teď se chtějí připravit na páteční zápas se Slovinskem.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakube, jaký to byl zápas? Po 60 minutách 0:0, málo šancí...

Oni hráli výborně. V útočné třetině nebylo moc místa. Vydrželi s námi celý zápas, čekal jsem, že ve třetí třetině budeme mít trošku navrch, možná jsme měli, ale musím dát Norům obrovské uznání. Hráli výborně.

Ve statistikách máte přes 30 střel, ale nebyly to gólové šance.

Nebyly to gólovky jako proti Bělorusku, Finsku nebo Kanadě. Ale vyhráli jsme, což pro nás bylo důležité. Čekal jsem, že přijde nějaký takový zápas, kdy nebudeme moct dát góla a budeme se trápit. Ale dva body jsou dva body.

Hokejisté porazili Norsko 1:0. V prodloužení rozhodl Jan Kovář

Číst článek

Každý asi čekal, že to bude rozdílem třídy. Nebylo a Francík chytal výborně. Vyhráli jsme a teď se musíme připravit na zítra.

Jak vám bylo před prodloužením? Kdyby Norové brali bod navíc, nebyla by situace veselá.

Věřil jsem, že vyhrajem, že góla v prodloužení dáme. Nakonec to bylo se štěstím, zaplať pánbůh, že to tam padlo.

Měl jste drobné zdravotní problémy, jak jste na tom?

Už je to v klidu.

Michal Birner:

V dnešním hokeji není slabého soupeře. Podívejte se, kolik tam mají hráčů, kteří hrají švédskou nebo finskou ligu. To jsou všechno dobří hráči. Byli na nás výborně připravení, bylo se hodně těžké dostat před jejich brankáře. My jsme nebyli tolik důrazní a bohužel to vypadalo, jak to vypadalo. Nakonec jsme rádi za dva body.

Jan Kovář:

Norové hráli výborně a organizovaně. Na konci ještě měli protiútok, kdy jeli dva na jednoho. Můžeme být rádi, že to Pavel Francouz chytil a pomohl nám, aby zápas šel vůbec do prodloužení.

David Pastrňák:

Za dva body jsme spokojení. Každá výhra je důležitá a není tu slabý soupeř. Norové hráli výborně, klobouk dolů před nimi. Pro nás je dobře, že jsme chtěli hrát trpělivě a počkat si na gól. Bohužel nepřišel, ale myslím, že jsme je do moc šancí nepustili, kromě těch přesilovek a pár dalších šancí. Myslím, že jsme odehráli dobré utkání.

Radko Gudas:

Trošku jsme se trápili. Čekali jsme, že dáme gól dřív, ale bohužel. Norové hráli skvěle dozadu a my jsme si to ztížili vlastními chybami. Pro nás jsou důležité dva body a teď musíme otočit stránku. Zítra máme Slovince, tam chceme tři.

František Kuna, Petr Kadeřábek, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme