Marné hledání optimální sestavy. Čeští trenéři nedokázali najít ideální složení útoků

Trenérský tým v čele s Josefem Jandačem se pokoušel v každém utkání najít nejlepší kombinaci útočných formací, ale bez výsledku. I kvůli tomu skončili čeští hráči opět bez medaile. Medailovou radost si užili naposledy ve Finsku v roce 2012.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi po obdržení branky

Češi po obdržení branky | Zdroj: Reuters

„Já si myslím, že ten tým byl poskládaný dobře. Měli jsme tady výbornou partu, spousta skvělých hokejistů. Bohužel dneska ten zápas nebyl to, co jsme si představovali," komentoval po zápase s Ruskem útočník Petr Vrána.

Až na několik výjimek měli čeští trenéři k dispozici to nejlepší. Problémem však pro ně bylo poskládat tým tak, aby našli ideální složení.

„Trošku jsme hledali optimální složení. Zkoušeli jsme měnit centry křídlům, abychom tam třeba zkusili nějaký efekt, hlavně v tom klíčovém utkání," popisuje změny v sestavě trenér Josef Jandač.

Kapitán Voráček: Doufali jsme v kontaktní gól. Nedali jsme nic, naopak jsme dostali a bylo po zápase

Číst článek

České útočné řady nehrály ani v jednom po sobě jdoucím zápase ve stejném složení. Tyto změny však prý hokejistům nevadily.

„Tak sestavy se vždycky točí. Dneska už je každý zvyklý. Samozřejmě je hezký, když se ty lajny postaví a drží to dohromady. V každém mančaftu se to míchá. Já si myslím, že to není problém," myslí si o změnách útočník Tomáš Plekanec.

Otázkou ale zůstává, proč se trenérský tým neodhodlal ke změnám také během utkání proti Rusku. Jisté ovšem je, že opustit turnaj ve čtvrtfinále je pro Čechy neúspěchem.

Petr Kadeřábek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme