Nejen kvalitu a velikost kluziště musí na šampionátu hlídat brankář Mrázek

Na širší kluziště už si brankář hokejové reprezentace Petr Mrázek začal zvykat. Před pátečním prvním zápasem na mistrovství světa ale ví, že v pařížské hale Bercy k tomu musí přidat ještě další detaily, na které je třeba si dávat oproti NHL pozor.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář české hokejové reprezentace Petr Mrázek na archivním snímku

Brankář české hokejové reprezentace Petr Mrázek na archivním snímku | Zdroj: Reuters

„Je květen, takže v arénách bude tepleji asi kdekoliv,“ říká brankář hokejové reprezentace Petr Mrázek. I když je v Paříži nějakých 15 stupňů, na stadionu je poměrně teplo. Nahrává k tomu samozřejmě termín světového šampionátu, ale že bude Mrázkovi horko ve výstroji, to není jediná drobná komplikace. K jejímu řešení může ale pomoci zkušenost ze stadionu New York Islanders, který zná z NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Je to podobná aréna, sedačky jsou taky tmavé. Já bych řekl, že sedačky tolik ne, jak světla, která jsou tady jiná. Odráží se to trochu od ledu, ale zase je více světla. Musím říct, že překvapili, jak to mají udělané, je to pěkná aréna,“ pochvaluje si halu v rozhovoru pro Radiožurnál brankář Mrázek, který se trochu aklimatizoval i na rozměry kluziště v Evropě. Navíc prý pozvolně.

„Jsem rád, že to nebyl hned skok z dvaceti šesti na třicet, že to jde postupně. Led je širší a z rohu a tak je to dále k bráně. Ale Kanada. Všichni hrají na malém hřišti a mají to stejné.“

I když ta čísla vypadají spíše jako stupně Celsia, myslel Mrázek šířku ledové plochy v metrech. Na ni nastoupí v pátek v Bercy Mrázek poprvé na mistrovství světa jako brankářská jednička národního týmu. Přímý přenos celého utkání bude vysílat Radiožurnál a online přenos bude k dispozici na našem serveru iRozhlas.cz. Soupeřem Čechů je na úvod Kanada. A hrát se bude ve 20:15. 

František Kuna, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme