O druhé místo ve skupině i setrvání v Paříži. Hokejisté zakončí skupinu proti Švýcarům

Ze známého prostředí a šatny, na kterou jsou zvyklí, se hráči neradi stěhují. A pokud chce národní tým na mistrovství světa zůstat na čtvrtfinále v Paříži, musí večer porazit Švýcary. I tak je ale cíl českého týmu jasný - dřív nebo později jet právě do Kolína nad Rýnem.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Michala Birnera a Petra Vrány

Radost Michala Birnera a Petra Vrány | Zdroj: Reuters

Právě v Německu se bude hrát o medaile, ale to až o víkendu. Čtvrtfinálové duely jsou napůl rozdělené do pořadatelských měst. „Když se chceme postoupit dál do víkendových bojů, je jedno, jestli se budeme stěhovat, nebo ne. My to neovlivníme," přemýšlí asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Hokejisté ale své setrvání ve Francii ovlivnit můžou. Je to jednoduché, pokud Češi jakkoli Švýcary porazí, ať už třeba v prodloužení nebo po nájezdech, na čtvrtfinále zůstane v Paříži.

„Když Francie vypadla, tak se tam už nemá šanci dostat. Němci si to rozdají v přímém souboji. Hraje o to spíš druhá skupina, takže uvidíme, jak to dopadne," neřeší dopředu Špaček situaci v tabulkách obou skupin.

Rusko, USA, nebo Švédsko

Němce sice čeká přímý boj o čtvrtfinále, ale pokud ho zvládnou, do Kolína pojede už jistý vítěz pařížské skupiny - Kanada. A Češi zůstanou ve své šatně v hale Bercy.

Jenom soupeř pro čtvrtfinále, které už má tým kouče Jandače jisté, se dá jen velmi těžce odhadnout. Bude někdo z trojice Rusko, Spojené státy, Švédsko.

„Nijak nespekulujeme. Čeká nás poslední zápas ve skupině, který chceme vyhrát a hrát co nejlíp, abychom se na čtvrtfinále připravili. Sem tam na to řeč padne, ale snažíme se to neřešit," říká Roman Červenka.

Největší nebezpečí? Ambühl a skvělí brankáři

Posledním soupeřem českého týmu ve skupině jsou Švýcaři, kteří sestavu složili prakticky celou z domácí soutěže, i tak na mistrovství světa porazili i trápili favorita.

„My jsme ve Fribourgu měli tolik starostí sami se sebou, že jsem se o jejich národní tým moc nezajímal. Ale tady porazili Kanadu, měli velice dobře rozehraný zápas s Finskem, pak to ale ztratili," říká Michal Birner, který po bojích o záchranu ve švýcarské lize začal sledovat své tamní protihráče i na MS.

Soupeř Čechů má ve svém 25členném kádru jen 3 hráče mimo švýcarskou ligu. „Mají tam plno zkušených hráčů na mezinárodní scéně. Třeba Ambühl je velice nepříjemný, dokáže toho na ledě hodně udělat sám. Mají i velice kvalitní gólmany, vcelku omladili a snaží se hrát víc s pukem, už to není kanadský styl nahazování. Pro nás to bude výzva, protože musíme puk držet a moc jim ho nepůjčovat," tuší Birner, co bude na Švýcary platit.

Radiožurnál bude poslední český zápas ve skupině proti Švýcarsku vysílat celý v přímém přenosu. Hraje se v 16 hodin a 15 minut, do české branky se postaví Petr Mrázek. Večer pak bude jasno, koho bude mít český tým jako soupeře ve čtvrtfinále a kde se bude hrát.

František Kuna, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme