Slovensko se díky výhře Dánska udrželo v elitní skupině, Češi jsou ve čtvrtfinále

Kanada díky vítězství 5:0 s Norskem postoupila do čtvrtfinále a s ní i Švýcarsko, Finsko a čeští hokejisté. Itálie po prohře 0:2 s Dánskem vypadla z elitní skupiny mistrovství světa. Oddychlo si tak Slovensko, které bylo ohroženo, ale díky výhře Dánů se zachránilo.

Paříž/Kolín nad Rýnem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů českého národního týmu

Radost hokejistů českého národního týmu | Zdroj: Reuters

Kanaďané si v závěru první třetiny vypracovali dvoubrankový náskok díky dvěma proměněným přesilovým hrám. Prosadili se Brayden Schenn a Colton Parayok. Hned ve druhé minutě se postavil k trestnému střílení Ryan O´Reilly, ale neproměnil. Ve druhé části ještě navýšili Mark Scheifele a druhý gól v utkání vstřelil Parayko rovněž v početní převaze. Nakonec se v závěru utkání prosadil i O´Reilly, který se taktéž prosadil v přesilové hře.

Itálie získala ve skupině A pouze jediný bod a po prohře 0:2 s Dánskem sestupuje z elitní skupiny mistrovství světa. Zápas byl až do 58. minuty bez branek. V čase 57:36 proměnil přesilovou hru Nichlas Hardt. Itálie tak zkusila hru bez brankáře, ale Alexander Egger, který dostal od spoluhráče nahrávku, upadl a srazil si kotouč do vlastní brány.

O složení play-off rozhodnou až poslední zápasy ve skupině. V případě úterní výhry Čechů se Švýcarskem si český národní tým zajistí druhé místo ve skupině B za Kanadou, která má po šesti zápasech tři body náskok a lepší vzájemný zápas.

 

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Kolín nad Rýnem):
Dánsko - Itálie 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 58. Hardt (Storm, Jakobsen), 59. Regin. Rozhodčí: Odinš (Lot.), Fonselius - Suominen (oba Fin.), Ritter (USA). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 5653.

Rusko - Lotyšsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Kiselevič (Panarin, Kučerov), 19. Tělegin (Plotnikov), 21. Namestnikov (Panarin, Kučerov), 39. Kučerov (Panarin, Bělov), 54. Bělov (Gusev, Šipačov). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Lhotský (všichni ČR), Jensen (Dán.). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 16 439.

Skupina B (Paříž):
Kanada - Norsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. B. Schenn (Simmonds), 19. Parayko (MacKinnon, R. O'Reilly), 35. Scheifele (Matheson, Skinner), 39. Parayko (MacKinnon, Marner), 58. R. O'Reilly (Scheifele, MacKinnon). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Linde (Švéd.) - Kaderli (Švýc.), Suchánek (ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 4:0. Diváci: 5093.

Francie - Slovinsko 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. A. Roussel (Auvitu, S. Da Costa), 32. Auvitu (Bellemare, A. Roussel), 45. A. Roussel (Auvitu), 59. A. Roussel - 45. Muršak (Mušič, Pintarič). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Lemelin (Rak.) - Leermakers (Niz.), Oliver (USA). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 12 807.

niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme