Sobotka o návratu do NHL: Je vysvobozením vědět, kde budu další tři roky

Smlouva se St. Louis Blues mu dodala potřebný klid. Teď už se chce Vladimír Sobotka soustředit na světový šampionát. Na tréninku se spoluhráči Voráčkem a Plekancem se cítil dobře i přes pauzu, kterou měl po vyřazení jeho týmu z playoff NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dan Hamhuis a Vladimír Sobotka

Dan Hamhuis a Vladimír Sobotka | Foto: ČRo

Do NHL se vrátil na poslední zápas základní části, a to po třech letech strávených v ruském Omsku. Hned v úvodním utkání vstřelil gól a podobně se mu dařilo i v play-off.

„Takový vstup, který jsem měl, ten jsem ještě nikdy neměl. Sám jsem byl překvapený, že jsem dostal takový ten klid. Možná i z Ruska," řekl český útočník Radiožurnálu.

Na probíhajícím světovém šampionátu tak už neuslyší otázku, jestli si stále věří na NHL, kdy přijde šance na návrat či jak vidí svoji další kariéru. V ruce totiž má smlouvu s Blues.

„Je pro mě vysvobození, že už budu vědět, kde jsem další tři roky a nemusím nic řešit," pochvaluje si.

V nedělním utkání české reprezentace proti Francii nastoupí v první útočné formaci s kapitánem Jakubem Voráčkem a Tomášem Plekancem. Potkávat se s nimi bude i v příštím roce v zámořské NHL. To už z nich ale budou soupeři. 

"Pocit mám dobrý. Nějakou chvíli jsem nebyl na ledě. Takže jsem rád, že už ho mám za sebou," popsal pocity po prvním tréninku s národním týmem.

František Kuna, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme