Soupisku českých hokejistů na MS doplní Šulák a Furch. Lev a Kolář letí domů

Poslední dvě volná místa na soupisce českých hokejistů na mistrovství světa doplní před dnešním závěrečným utkáním v základní skupině B v Paříži proti Švýcarsku (16:15) obránce Libor Šulák ze Znojma a brankář Dominik Furch z Omsku. Zadák Jan Kolář z Chabarovsku a útočník Jakub Lev z Plzně, kteří se s týmem rovněž připravovali, se vydají domů.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Furch (vpravo) je jedním z posledních dopsaných Čechů na soupisku.

Dominik Furch (vpravo) je jedním z posledních dopsaných Čechů na soupisku. | Zdroj: ČTK

Třiadvacetiletý Šulák se stane osmým obráncem na soupisce a bude na velké mezinárodní akci debutovat. Hned po dopsání by se mohl objevit i v zápase, protože na duel se Švédy počítá kouč Josef Jandač s osmi beky a dvanácti útočníky.

Šulák si odbyl v národním týmu premiéru v přípravě na letošní MS. Na kontě má šest utkání a tři asistence. Po dvou sezonách strávených v EBEL v dresu Znojma už má na příští ročník uzavřený kontrakt ve Finsku s Pelicans Lahti.

O zařazení sedmadvacetiletého Furcha bylo dopředu jasno a připíše si druhou účast na světovém šampionátu. Současná trojka týmu se loni na MS v Moskvě střídala o místo v brance s Pavlem Francouzem, který se letos dělí o místo v brankovišti Petrem Mrázkem.

Třicetiletý Kolář nenaváže na předešlé tři roky, kdy pravidelně na šampionátech startoval. Zadák Chabarovsku debutoval na velké akci v roce 2014 v Minsku, pak nechyběl na domácím šampionátu v Praze ani loni v Rusku. O čtyři roky mladší Lev, nová posila Vítkovic, se nedočkal debutu na MS.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme