Švýcaři byli lepší, takový výkon by ve čtvrtfinále nestačil, uznává Michal Řepík

Ve druhé i třetí třetině hokejová reprezentace Švýcary přestřílela, vyrovnat se ale nepodařilo. Po dvou úspěšných zápasech se neprosadil ani Michal Řepík. Útočník v rozhovoru pro Radiožurnál uznal, že soupeři byli lepší.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Řepík

Michal Řepík | Zdroj: ČTK

Michale, jak hodnotíte zápas. Chtěli jste výhru a pojistit si výhru v Paříži. Teď nevíte ani kde, ani proti komu budete hrát.

Nám je jedno, kde budeme hrát, ale ten zápas jsme určitě chtěli uhrát. Asi si musíme říct, že Švýcarsko bylo lepší než my.

Bukač: České hře chyběla změna, bezhlavé bušení vyhovovalo Švýcarům

Číst článek

V čem přesně byli Švýcaři lepší?

Hodně bojovali. Šli na krev a blokovali střely. Nemohli jsme dostat se dostat do tlaku a puk na bránu. Ve druhé třetině se nám to trošku povedlo, tam jsme je dost tlačili. Musíme se na to podívat, oni prostě byli urputnější.

Na konci druhé třetiny jste předváděli styl, kterým šlo Švýcarsko porazit. Proč jste ho nedokázali předvést i ve třetí části?

Nevím. Říkali jsme si, že bychom chtěli tak hrát, ale pak nám tam padnul blbý gól a už jsme se nedostali do tlaku. Švýcaři hráli chytře a bojovně. Kromě konce druhé třetiny nám toho moc nedali.

Ve skupině A porazili Američané Rusko, takže Rusové skončili druzí a vypadá to na souboj s nimi. Jaké to bude?

To jsme nevěděli, ale samozřejmě to bude těžké. Ale těžko si vybírat. Amerika, Švédsko i Rusko mají kvalitní hráče. Švédové mají 17 nebo 18 hodně dobrých hráčů z NHL.

Každý tým pro nás bude těžký, ale dá se s nimi hrát. Akorát musíme trošku přidat. Výkon z dnešního zápasu by nám ve čtvrtfinále nestačil.

Josef Jandač:

Plno střel, které nám zblokovali, bylo nešikovným řešením situace. Trefili jsme prvního hráče, nenaznačili jsme střelu, nepřešli jsme ho, odskakovaly nám puky. Hra na kotouči v útočném pásmu byla mizerná, v tom nás Švýcaři předčili a to mě nejvíc zklamalo. Nebyli jsme schopní hrát na puku, spíš jsme o něj jen bojovali.

Radko Gudas:

Měli spoustu lidí před bránou a snažili se všechno zblokovat, to se jim dařilo. Jestli chceme vyhrát, musí to jít skrz. Už je to poněkolikáté, co jsme dostali gól ze začátku. Musíme si na to dát pozor, když se nám to stane příští zápas, může to být osudové. V příštím zápase to musí klapnout.

Petr Kadeřábek, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme