Těším se moc, je to vždycky výzva hrát proti takovým jménům, hlásí před utkáním s Kanadou Krejčík

Česká hokejová reprezentace hraje první zápas na mistrovství světa. V Paříži ji na úvod šampionátu čeká nejtěžší možný soupeř, obhájce titulu, celek Kanady.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvý mistr extraligy a reprezentační obránce Jakub Krejčík

Čerstvý mistr extraligy a reprezentační obránce Jakub Krejčík | Zdroj: ČTK

„Kanada je samozřejmě silný tým, ale to my máme taky a první zápas na mistrovství se může stát cokoliv. Záleží, jak si celý tým sedne. Myslím si, že hřiště je také jiné a pro Kanadu obzvlášť,“ všímá před úvodním duelem českého týmu na šampionátu útočník Bostonu David Pastrňák.

Kluziště v pařížské hale Bercy je 30 metrů široké, tedy nejširší jaké pravidla dovolují, a to by mohla být výhoda pro český celek

„Myslím, že i pro Evropana je dost velké, takže v tom bychom možná mohli mít nějakou výhodu, ale Kanada je vždycky top tým na šampionátu. Takže i tak si budeme muset dát pozor. Těším se moc, je to vždycky výzva hrát proti takovým jménům,“ vyznává se obránce mistrovské Komety Jakub Krejčík, který si v pátek zahraje proti O´Realymu, Girouxovi, Duchenovi a dalším hvězdám NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Už sedm let nedokázali čeští hokejisté porazit Kanadu.

Cesta k prvním bodům tak pro národní tým nebude vůbec jednoduchá. Češi naposledy nad Kanadou vyhráli v květnu roku 2010, prohráli sedm vzájemných duelů za sebou a v posledních třech dokonce nedali dokonce ani gól. Celek ze země javorového listu opanoval poslední dva světové šampionáty, světový pohár i olympijské hry.

„Kanada je prostě jeden z nejsilnějších týmů posledních let. Mají špičkové hráče, na mistrovství světa jim začali jezdit ti dobří hráči. Postavili silné týmy, dominovali šampionátům, vyhrávali ostatní turnaje. Mají teď plodné období,“ pokyvuje hlavou nad úspěchy Kanady trenér Josef Jandač.

Na první pohled by se tak mohlo zdát, že největší výhodou pro český tým je fakt, že proti favoritovi nastoupí hned na úvod turnaje, kdy ještě nemusí být Kanadský celek tolik sehraný.

„Úvahy o tom, že se teprve rozehrávají, že se budou sžívat s širším kluzištěm, to může být a nemusí. My to až tolik neřešíme. Prostě máme silného soupeře na začátek a musíme si s tím nějak poradit,“ doplňuje Jandač.

Jak si český tým s Kanadou poradí, se dozvíte ve 20:15, kdy začíná zápas a s ním i přímý přenos Radiožurnálu a online přenos na našem serveru iRozhlas.cz.

Petr Kadeřábek, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme