V národním týmu panuje dobrá nálada. Pastrňák vtipkoval s Plekancem ohledně své mluvy

Hokejová reprezentace v pátek večer vstoupí do mistrovství světa soubojem s Kanadou. O české hráče je před zápasem velký mediální zájem. Třeba útočník Bostonu David Pastrňák dlouho odpovídal na otázky reportéra ze slovenského rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník české reprezentace David Pastrňák (vpravo) spolu s Jakubem Voráčkem

Útočník české reprezentace David Pastrňák (vpravo) spolu s Jakubem Voráčkem | Zdroj: ČTK

„Zdeno Chára si ze mě dělá srandu, že nerozumím slovensky a zatím rozumím všechno,“ rozzářil se nejmladší člen reprezentačního výběru David Pastrňák, který už loni na šampionátu v Moskvě bavil kabinu svými legráckami.

„Tak ono stačí, že promluví tou jeho polsko-anglickou češtinou, tak cokoliv řekne, tak kabina jede,“ říkal před rokem pro Radiožurnál Tomáš Plekanec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté David Pastrňák a Tomáš Plekanec se před mistrovstvím světa slovně pošťuchovali.

Teď se k téhle jeho větě vrátil slovenský reportér, který se Davida Pastrňáka zeptal, zda už mu Tomáš Plekanec v šatně rozumí a mladý forvard, v tu chvíli stojící pár metrů od svého zkušenějšího kolegy, začal s úsměvem na tváři vyprávět svou verzi moskevského příběhu.

„Tohle bylo úplně nahrané. Minulý rok tam nebylo moc kluků z Moravy, tak jsem si z nich dělal srandu, že oni nerozumí mně. A pak to bohužel Pleky vytáhl do médií a teď se to se mnou tady tahá po celém národu. Že, Pleky?“

Plekanec: „Co? jo.“ „Po celém národu se se mnou tahá, že neumím mluvit, kvůli tebe. Já nevím, kdo to vytáhl minulý rok na mistrovství,“ dodal Pastrňák a Plekanec doplnil: „Já ne“. Tahle v uvozovkách hádka jasně dokládá, že v české kabině panuje před startem šampionátu výborná nálada.

Do úvodního zápasu tak národní tým nastoupí v dobré psychické kondici a největší žertéři, benjamínek David Pastrňák i nejstarší člen výběru Tomáš Plekanec, by měli být v souboji s Kanadou i největšími oporami na ledě. Zápas začne ve 20:15 minut. V přímém přenosu ho bude vysílat Radiožurnál a na našem serveru iRozhlas.cz bude k dispozici online přenos. 

Petr Kadeřábek, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme