Z náhradníka členem základní sestavy. Tomáš Hyka si buduje pozici v reprezentaci

Čeští hokejisté dnes nastoupí na světovém šampionátu proti Norsku. Do zápasu bude připraven naskočit i Tomáš Hyka. Mladoboleslavský útočník prožívá nejpovedenější sezonu kariéry, vždyť na jejím začátku neměl na svém kontě ani jeden reprezentační start.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hyka

Tomáš Hyka | Zdroj: ČTK

„Už když vyšla nominace, že sem pojedu navíc, tak jsem byl strašně rád, že s klukama můžu tohle podstoupit, že můžu být v tomhle kolektivu. Parta je to úžasná," říká Tomáš Hyka.

24letý útočník získával zkušenosti v juniorské soutěži v zámoří. Tam se zocelil v tvrdých střetech a rychlosti a šikovnosti s pukem tak přidal i odolnost v osobních soubojích. Po návratu do Čech se stal oporou Mladé Boleslavi.

Nepustit Nory do vedení, plánují hokejisté. Na celém šampionátu mají nejproduktivnější obránce

Číst článek

Trenéry národního týmu o své nominaci na šampionát přesvědčil i v turnajích Euro Hockey Tour. A i proto právě jeho dopsali na soupisku českého celku okamžitě po tom, co se dozvěděli, že nepřijede David Krejčí.

„Když mi bylo řečeno, že budu dopsaný na soupisku jako třináctý, bylo to něco neskutečného," vypráví pár dní staré emoce.

V základní sestavě v utkání s Běloruskem sice Tomáš Hyka nebyl, ale v závěru utkání, už za rozhodnutého stavu, ho trenéři poslali na led, aby si vyzkoušel atmosféru světového šampionátu. „Byl jsem připravený, že naskočím. Vyhráli jsme a podali parádní výkon. O to byl ten první start lepší."

Proti Finsku už se po odstoupení Jakuba Voráčka zapojil do hry naplno a byl u obratu, který Češi předvedli. Trenéři mu dokonce dali možnost i při samostatných nájezdech.

„Překvapilo mě to. Myslím, že máme plno zkušenějších i lepších hráčů na nájezdy. Škoda že mi to nevyšlo, ale nervózní jsem nebyl, věřil jsem si a věděl jsem, co udělám. Mohl jsem to provést líp, ale důležité je, že jsme vyhráli. Třeba se to povede příště," věří.

Svým výkonem si ale Tomáš Hyka řekl o zařazení do základní sestavy. Proti Norsku tak naskočí do hry od úvodních minut a rád by se dočkal i prvního gólu na mistrovství světa. Šanci bude mít při utkání Česko – Norsko, které začne v 16 hodin a 15 minut.

Petr Kadeřábek, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme