Zápas rozhodl šikula z Litvínova. Při nájezdech si tlak nepřipouštím, říká Hanzl

Český tým díky němu nakonec získal v utkání s finským výběrem dva body po výhře na nájezdy 4:3. Řeč je o Robinu Hanzlovi, letošním nejúspěšnějším střelci samostatných nájezdů v reprezentaci.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin Hanzl s přehledem proměnil nájezd

Robin Hanzl s přehledem proměnil nájezd | Zdroj: ČTK

„Já si nepřipouštím ten tlak. Když nedám tak se svět nezboří," říká litvínovský útočník, který je letos na svém prvním mistrovství. Roli specialisty na nájezdy převzal od Lukáše Kašpara.

Forvard ze severu Čech dokázal už rozhodnout přípravné duely s Německem a na Českých hrách v Českých Budějovicích s Ruskem.

Pro diváky show, pro nás vztyčený prst. Jandač proti Finům už připravoval tým na power play

Číst článek

„Myslím, že v tom naznačení. Pak ten gólman udělá nějaký pohyb a otevírají se možnosti," popisuje trik správně provedeného nájezdu jediný střelec z rozstřelu.

To jak nájezd provedl, tedy klička do bekhendu, měl už rozmyšleno předem, než s pukem vyrazil proti finské brankářské jedničce Joonasu Korpisalovi.
Trenér Josef Jandač na Hanzlovi oceňuje právě především chladnokrevnost, s jakou dokáže nájezdy proměňovat.

„On je takovej, na něm ani nevidíte ty emoce. On je furt stejnej. Dá gól ani se neusměje, ale vidíte na něm tu koncentraci," komentuje trenér.

„Bylo by dobrý, kdyby se ještě nějaký další kluci přidali v těch nájezdech.," dodává Jandač. Možnost pro to se jim naskytne po dvou dnech volna ve čtvrtečním souboji proti Norsku. Český tým si zatím v pařížské skupině drží třetí místo před suverénní Kanadou a Švýcarskem.

ZB Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme