Američani jsou favority, rozhodnou maličkosti

Bude záležet na momentální formě obou týmů. Ta se mění. Finsko porazilo Kanadu 5:1, pak prohrálo s Německem. Já jsem rád za zápas, jaký kluci sehráli proti Francii. Tempo, nasazení, počet střel - kdyby se jim podařilo takový výkon zopakovat proti Spojeným státům, tak by se Američani mohli dostat do problémů. Ale každý den je jiný.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Nový s plaketou potvrzující světovou extratřídu - Síň slávy.

Milan Nový s plaketou potvrzující světovou extratřídu - Síň slávy. | Zdroj: ČTK

České mužstvo sílu má. Mladí kluci bojují. Se Slovenskem vyrovnal Martin Nečas před koncem, Švýcarsko porazili na nájezdy.

Hráči za vítězstvím jdou a máme skvělé gólmany. Někdy máte 40 střel a prohrajete. Dokonce jsem zažil, že jsme měli na olympiádě 50 střel proti Švédům a nestačilo to. Hokej je nevyzpytatelný.

Vybírat na čtvrtfinále mezi Pavlem Francouzem a Davidem Rittichem je těžké rozhodnutí. Ale je tam tým, který gólmany vidí každý den na ledě. Myslím, že je to na vysoké profesionální úrovni a trenéři vyberou správného gólmana.

Brankář je v takovém utkání 50 procent. Pokud by český gólman zachytal, tak jsou šance na postup mnohem větší, než si všichni teď myslí. Američani mají skvělé hráče. Hodně jich je v NHL, jsou ve výborném věku, ale začíná se od stavu 0:0.

Takový duel, kdy se hraje o všechno, nebude nahoru dolů a nečekám velký rozdíl ve skóre. Český výběr má výhodu, že jsou hokejisté Spojených států lehkými favority. Když bude mít štěstí, a v takových utkáních rozhodují maličkosti, tak to vyjde. Věřím, že to bude krásný zápas.

Milan Nový Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme