Chybí nám lehkost a chemie, zhodnotil utrápenou výhru nad Běloruskem trenér národního týmu Pešán

Čeští hokejisté už nejsou na mistrovství světa bez bodu. Po výhře nad Běloruskem 3:2 v prodloužení si do tabulky připsali první dva. Klid do české kabiny, ale ubojovaná výhra nepřinesla. Trenér národního týmu Filip Pešán ví, že ho s týmem čeká ještě hodně práce.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér národního týmu Filip Pešán

Trenér národního týmu Filip Pešán | Zdroj: Reuters

Výkony českých hokejistů na mistrovství světa jsou adekvátní tomu, jak dlouho mohl realizační tým s hráči pracovat. To jsou slova trenéra Pešána.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotil výhru v prodloužení nad Běloruskem trenér národního týmu Filip Pešán

„Není to úleva. Já jsem doufal, že vezmeme opratě do rukou a že budeme v tom zápase dominovat, což se úplně nestalo,“ komentoval výhru nad Běloruskem kouč národního týmu.

I po přeskupení útoků a mírném herním zlepšení si jeho svěřenci nedokázali dojít proti papírově výrazně slabšímu soupeři pro plný bodový zisk.

„Chybí nám lehkost a chemie a to je moje práce, abych tu chemii nalezl a uměl ji spojit. Kluci udělali oproti minulým zápasům obrovský pokrok, ale k dokonalosti to má daleko a to je moje práce,“ hodnotil Pešán.

Na zlepšení chemie v týmu bude mít třiačtyřicetiletý trenér dva dny volna. Další zápas čeká reprezentaci až ve čtvrtek, kdy se utkání s dalším trápícím se celkem, Švédskem.

„Vítám dva dny volna, protože těch chyb a té nesystémové práce je tolik, že využijeme ty dva dny na odpočinek na debatu o tom, abychom si vyladili věci, na které nebyl čas. Přiletěli jsme s novými hráči do karantény a na ladění bylo tak málo času, že bohužel i výsledky jsou adekvátní tomu, kolik času jsme s tím týmem strávili.“

Přípravu před mistrovstvím světa začal národní tým před pěti týdny. Hráči z NHL se k němu připojili před deseti dny.

Jde tedy o to, zda Filipu Pešánovi budou teď dva volné dny na šampionátu stačit k tomu, aby český tým začal fungovat podle jeho představ. Docílit toho bude chtít metodou cukru a biče.

„Vím, že jsou kluci vyčerpaní, měli jsme dobrovolný led a program a odpoledne možná strávíme nějaký čas spolu, a když nás pustí z bubliny, tak si dáme večeři. Malinko vydechneme a zítra bude jednoznačně metoda cukru, ale pozítří metoda obřího biče,“ říkal Filip Pešán pár minut po utkání s Běloruskem, ve kterém český tým sice zvítězil, ale ztratil další bod.

Petr Kadeřábek, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme