Česko - Rusko 2:1. Čeští hokejisté vyhráli i třetí zápas a ovládli Carlson Hockey Games bez ztráty bodu

Čeští hokejisté potvrdili celkové prvenství v turnaji Carlson Hockey Games v Pardubicích výhrou nad Ruskem 2:1. Bod neztratili poprvé od Karjaly 2012.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Pyrochta (vlevo)

Filip Pyrochta (vlevo) | Zdroj: ČTK

Češi vstoupili do utkání lépe a už v 9. minutě se prosadil v přesilovce Filip Chytil. Vedení poté navýšili v samém úvodu druhé části díky gólu Matěje Stránského, a i když Rusové v závěrečné periodě gólem Alexeje Kručinina snížili, těsný výsledek 2:1 už si národní tým pohlídal.

V utkání byla hodně vidět stopa mladých hráčů, velmi často se do šancí dostával například Filip Chytil.

Obrovskou zásluhu na výhře má také gólman David Rittich, jenž předvedl při svém reprezentačním debutu fantastický výkon a trenér Jandač bude mít nominaci na mistrovství světa na brankářský post hodně těžkou.

Před zápasem ještě v pardubické Tipsport aréně proběhla oficiální rozlučka Tomáše Rolinka a Petra Čáslavy s reprezentační kariérou.

Tomáš Rolinek a Petr Čáslava se rozloučili s reprezentací | Zdroj: ČTK

Turnaj zakončí od 18.15 severské derby mezi Finskem a Švédskem, jež bude přímým soubojem o druhé místo v tabulce pardubického turnaje.

ČR - Rusko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Chytil (F. Zadina), 21. Stránský (D. Tomášek) - 50. Kručinin (Mamin, Bereglazov). Rozhodčí: Holm, Bjork (oba Švéd.) - Barvíř, Blümel (oba ČR). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 6585.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme