Česko - Švýcarsko 2:5. Hokejisté nezvládli ani druhý zápas, zradila je hlavně častá vyloučení

Druhý zápas, druhá porážka. Česká hokejová reprezentace nezvládla po souboji s Ruskem ani utkání se Švýcarskem a po porážce 2:5 je bez bodu. Vaz svěřencům trenéra Filipa Pešána zlomily hlavně fauly, protože v oslabení inkasovali hned čtyři góly.

Tento článek je více než rok starý.

Riga (Aktualizováno: 21:33 22. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tým si chtěl proti Švýcarsku spravit chuť po nepovedeném úvodním zápase proti Rusku, které ztratil po inkasované brance 19 sekund před koncem. 

Dánové si na mistrovství světa konečně připsali švédský skalp, Němci vyhráli i druhý zápas

Číst článek

A Češi nezačali vůbec zle, hned po několika sekundách totiž v dobré pozici střílel Stránský. První gól přišel ale až v 15. minutě, když českou přesilovku využil pohotovu střelou Filip Chytil. 

Netrvalo to ale dlouho a skóre bylo znovu vyrovnané a znovu to bylo při početní výhodě. Po faulu Lence měli výhodu Švýcaři a dvě sekundy před koncem Lencova trestu vyrovnal tvrdou střelou Hofmann. 

Ve druhé třetině měl velkou šanci ke vstřelení vedoucí branky Flek, když se dostal při dalším Lencově vyloučení do samostatného úniku, jenže švýcarského brankáře nepřekonal. A jeho neproměněná příležitost mrzela český tým o to víc, že hned vzápětí na druhé straně otočil skóre ve prospěch Švýcarska Timo Meier.

A ještě před druhou přestávkou to se svěřenci kouče Pešána vypadalo ještě hůř po akci Tristana Sherweye, který zakončil svůj únik přesnou střelou pod břevno - 1:3.

V poslední části Češi přidali, snažili se svého soupeře zatlačit, velké šance ale nepřicházely. Naopak další české vyloučení přineslo nepříjemnou přesilovku Švýcarů a nebezpečnou střelu do tyče v podání Hofmanna. 

A když už český tým oslabení přežil, zbytečným faulem si zavařil znovu a Švýcaři měli další příležitost. A tu také využili, když se trefil Meier a třetím gólem v přesilovce zvýšil na 1:4.

Jiskřičku naděje pak ještě pět minut před koncem vykřesal díky povedené teči Jiří Smejkal, jenže pak přišel další český faul a Švýcaři měli další přesilovku. A tu také využili, když na 2:5 upravil Hofmann. 

Druhá porážka na úvod šampionátu znamená, že český tým zažívá svůj nejhorší start mistrovství světa od roku 1991. Další zápas čeká národní tým v pondělí v 19.15, kdy vyzve Bělorusy, které už musí porazit. Švýcary čeká v neděli Dánsko.

Ani druhý zápas nám nevyšel, Švýcaři rozhodli v přesilovkách, ve kterých nastříleli čtyři ze svých branek.
#narodnitym #jakolev #mshokej #CZEvSUI 🇨🇿🆚🇨🇭

21:31 – 22. 05. 2021

2 85

Mistrovství světa v hokeji v Rize - skupina A (Olympijské sportovní centrum):
ČR - Švýcarsko 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Chytil (Jan Kovář, J. Vrána), 55. Smejkal (Chytil, D. Sklenička) - 18. Hofmann (Ambühl, Simion), 25. Meier (Hischier), 39. Scherwey (Praplan, Bertschy), 51. Meier (Corvi, Kurashev), 58. Hofmann (Simion, Ambühl). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Vikman - Nikulainen, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 7:3. Využití: 1:4. Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme