Českým hokejistům se na Švédských hrách nedařilo, prohráli všechny tři zápasy. Rusku podlehli 2:4

Čeští hokejisté zakončili Švédské hry porážkou s Ruskem 2:4 a obsadili na turnaji bez bodu poslední místo. Góly českého týmu dali Jaškin a Chytil. Ruští hokejisté vyhráli poprvé po předchozích pěti porážkách. Jde rovněž o první vítězství sborné pod novým hlavním koučem Iljou Vorobjovem.

Tento článek je více než rok starý.

Stockholm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté na Rusy nestačili

Čeští hokejisté na Rusy nestačili | Zdroj: Reuters

Úvodní třetina nedělního duelu začala pro národní tým dobře. Češi měli dobrý pohyb, byli častěji v útočném pásmu, z čehož vyústila i první přesilová hra. Tu po přihrávce Chytila dokázal využít Dmitrij Jaškin, jenž si pohrál s pukem a poslal ho přesně k tyči ruské branky.

Hokejové mistrovství světa bude mít příští rok nečekaného účastníka, mezi elitu se vrátí Britové

Číst článek

Jenže už za třicet sekund bylo vyrovnáno. Adam Musil zaváhal v útočném pásmu, u modré čáry ho o puk obral Jevgenij Dadonov, který se dostal do samostatného úniku. Ten zakončil přesnou ranou nad vyrážečku Pavla Francouze.

Ve třinácté minutě Rusové skóre úplně otočili. Přišla další hrubka Čechů, v útočném pásmu se lacino dostal k puku Pavel Bučněvič, jehož přesná střela byla rovněž gólová.

V prostřední třetině se národnímu týmu nejprve povedl srovnat, když mladíci v českém výběru dokázali vymyslet další úspěšnou přesilovkou akci. Nečas přihrál před branku a Filip Chytil se prosadil přesnou střelou k tyči.

Nerozhodný stav platil ale pouhé čtyři minutky. Vladimir Tkačov se ocitl úplně nekrytý před prázdnou bránou Česka, neměl tedy problém přidat třetí gól svého týmu.

Ve třetí části uzavřel skóre Nikita Sošnikov, který se trefil do prázdné branky Česka, když to národní tým zkusil v šesti.

Pro svěřence trenéra Josefa Jandače byl zápas generálkou na mistrovství světa v Dánsku, do kterého vstoupí v sobotu večer utkáním proti Slovensku.

Švédské hokejové hry ve Stockholmu, turnaj Euro Hockey Tour:

ČR - Rusko 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Jaškin (Chytil), 33. Chytil (Nečas, Nestrašil) - 10. Dadonov (Anisimov), 13. Bučněvič (Tkačov), 38. Tkačov (Bučněvič), 59. Sošnikov. Rozhodčí: Björk, Holm - Laksola, Nyqvist (všichni Švéd.). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 2000.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme