Davidové přijedou. Pastrňák s Krejčím prošli v Bostonu výstupní prohlídkou a posílí reprezentaci

Hokejovou reprezentaci posílí na mistrovství světa v Kodani útočníci David Krejčí a David Pastrňák z Bostonu. Po úterním zápase národního týmu proti Švýcarsku trenér Josef Jandač potvrdil, že oba prošli výstupní lékařskou prohlídkou a jejich příjezdu do dějiště šampionátu nic nebrání.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bostonští Davidové Pastrňák s Krejčím (vpravo)

Bostonští Davidové Pastrňák s Krejčím (vpravo) | Zdroj: Reuters

Hvězdy Bruins tak zaplní poslední dvě volná místa na české soupisce určená pro hráče v poli. Je tak jasné, že se na turnaji nepředstaví forvardi Robin Hanzl, Martin Kaut a David Šťastný, kteří se až dosud s týmem v dánské metropoli připravovali.

Jednadvacetiletý Pastrňák, který je třetí v produktivitě play off NHL s 20 body z 12 utkání, může navázat na účasti na minulých dvou mistrovství světa i na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu.

O jedenáct let starší Krejčí naposledy reprezentoval na olympijských hrách v Soči 2014. Pod pěti kruhy hrál i o čtyři roky dříve ve Vancouveru a na MS se představil dosud jen v letech 2008 a 2012, přičemž před šesti roky získal bronz.

Před úterním zápasem trenérský štáb v čele s Josefem Jandačem na soupisku doplnil osmého obránce Jakuba Krejčíka, který již zasáhl do duelu se Švýcarskem. Na zapsání tak bude čekat už jen třetí brankář Dominik Hrachovina.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme