Druhý Kaše se k hokejové reprezentaci nepřipojí, Ondřejovi nedoporučil účast Anaheim

Ondřej Kaše z Anaheimu hokejovou reprezentaci na květnovém mistrovství světa v Dánsku neposílí. Třetímu nejlepšímu českému střelci v sezoně NHL nedoporučilo účast vedení klubu. David Kaše, který už v národním týmu bojuje o účast na šampionátu, se tak se svým bratrem v českém dresu nepotká.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše

Ondřej Kaše | Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„My jsme se spojili poprvé už na začátku dubna, abychom si trochu řekli, co a jak. Chtěl se soustředit na play off po té průlomové sezoně, kterou má v NHL za sebou a stihl v ní 20 gólů, ale byli jsme domluvení, že když vypadnou ještě před mistrovstvím světa, tak se domluvíme dál," uvedl generální manažer reprezentačního týmu Jiří Fischer.

Do utkání s Finskem zasáhlo několik nováčků. 'Popasovali se s tím skvěle,' chválí Francouz

Číst článek

Ducks nestačili v 1. kole na San Jose, ale proti Kašeho startu na MS rozhodly zdravotní prohlídky a výstupní pohovory, které dvaadvacetiletý forvard absolvoval. „Mluvil jsem s Ondrou včera večer. Sdělil mi, že na šampionát nepojede. Na začátku sezony měl několik zranění včetně otřesu mozku. A v Anaheimu mu bylo řečeno, ať se právě z toho důvodu mistrovství světa neúčastní," vysvětlil Fischer.

„Že mu vypršela smlouva a jedná o nové, to víme, mluvil jsem ohledně toho i s jeho agentem, každopádně reprezentovat chtěl, ale protože chtěl zároveň respektovat přání klubu, tak se letošního šampionátu nezúčastní," doplnil Fischer.

Kaše má za sebou druhou sezonu v NHL a zaznamenal v ní v 66 zápasech 38 bodů za 20 branek a 18 asistencí. Byl spolu s Jakubem Voráčkem třetím nejlepším kanonýrem mezi českými hráči za Davidem Pastrňákem z Bostonu (35 branek) a Tomášem Hertlem ze San Jose (22). V klubovém pořadí jej předčil jen Švéd Rickard Rakell.

Finsko - Česko 1:3. Výhru zajistily dva góly v přesilovkách

Číst článek

V play off vypadl Anaheim se San Jose v noci ze středy na čtvrtek a Kaše ve čtyřech zápasech nebodoval. V minulé sezoně při debutu v NHL zaznamenal 53 startů a 15 bodů (5+10). V devíti utkáních play off vstřelil dvě branky.

V úvodu této sezony vynechal Kaše tři zápasy kvůli zranění hlavy a ve druhé třetině listopadu dalších deset utkání kvůli otřesu mozku. V úvodu jej nakrátko vyřadilo i nachlazení.

V české reprezentaci se zatím premiéry nedočká. V kádru pro přípravu na šampionát je jeho o rok mladší bratr David, útočník švédské Mory, jemuž ale boj o nominaci komplikuje zlomený ukazováček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme