Do utkání s Finskem zasáhlo několik nováčků. 'Popasovali se s tím skvěle,' chválí Francouz

Čeští hokejisté dál v přípravě na mistrovství světa jen vyhrávají. Úspěšnou sérii prodloužili i na úvod domácího turnaje Euro Hockey Tour, když v Pardubicích porazili Finsko 3:1. A ukázali se mladí hráči - první gól dal třeba osmnáctiletý Filip Zadina. Pochvaly se ale dočkali všichni.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina v utkání s Finskem.

Filip Zadina v utkání s Finskem. | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Bylo to super. Jsem rád, že jsme vyhráli. Nasadili jsme mladé kluky, takže nikdo nevěděl, co od toho můžeme čekat, ale popasovali se s tím skvěle a ten zápas zvládli. Hrají výborně, jsou vyspělí a není vidět skoro žádný rozdíl mezi nimi a zkušenými hráči,“ chválil přínos českých mladíků brankář Pavel Francouz.

Finsko - Česko 1:3. Výhru zajistily dva góly v přesilovkách

Číst článek

Pro Filipa Zadinu byl zápas s Finskem prvním startem v seniorském národním týmu a osmnáctiletý útočník hned vstřelil i svůj premiérový gól. Se svým debutem byl Zadina spokojený a věří, že se může ještě zlepšit.

„Určitě to bylo rychlejší a hrálo se možná trochu víc do těla, ale myslím si, že s bruslením nemám žádný problém a nějak jsem se s tím porval. Je to první zápas, takže si myslím, že když dostanu šanci ještě v dalším zápase, tak to bude lepší, budu víc na puku a budu si i víc věřit,“ říkal po zápase Filip Zadina.

Vítěznou branku dal v 50. minutě Dmitrij Jaškin, který v seniorském národním týmu zatím odehrál jen tři zápasy na Světovém poháru. Pětadvacetiletý útočník St. Louis Blues zároveň ale také třikrát seděl na trestné lavici a sám ví, že se musí přizpůsobit jinému posuzování faulů, než na jaké je zvyklý z NHL.

„Musím si na to zvyknout, protože je to trošku přísnější. Je to hodně o bruslení a musí to být prostě lepší,“ řekl po vítězném zápase Jaškin.

Druhé utkání na Carlson Hockey Games odehrají Češi v sobotu ve 14.20 proti Švédsku.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme