Francouzi brzy věděli, že nemají šanci

Útok Krejčí, Jaškin, Pastrňák je neskutečně rozdílový. Jsem rád, že má konečně národní mužstvo takovou formaci. Čekal jsem od Francouzů větší odpor, ale je dobře, že to bylo brzy 3:0, protože ten klid je potřebný do dalších zápasů.

Komentář Kodaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Richter

Pavel Richter | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Není obvyklé, že by český tým přestřílel soupeře, byť outsidera, 55:10. Francouzi jsou zachráněni a věděli, že kvalita protivníka je taková, že začali bránit a po rychlých brankách věděli, že jsou bez šance. Útočná síla českého celku je v současné době jedna z největších za poslední roky.

Řekl bych, že u lajny Krejčí, Jaškin, Pastrňák už se zlepšit nic nedá, protože hrají fantasticky už od prvního zápasu, co kluci přiletěli z Bostonu.

Je to neskutečná podpora pro národní mužstvo a jsem rád, že ti hráči dorazili. Mohli přijet i jiní, ale ti byli unavení nebo nechtěli hrát. A pro všechny fanoušky, kteří ty zápasy sledují, je dobře, že můžou obdivovat špičkové hráče z NHL.

Kromě Pastrňáka dal dva góly proti Francii i Horák, což je hráč, který jde před bránu a čeká na svoji šanci. Je to jeho hra a ta ho ctí. Útočníci, kteří chodí do brankoviště, cloní, tečují a doráží, jsou platní. Právě proto je Horák v národním mužstvu.

A musím pochválit i obranu, jen tři střely na Ritticha za celou druhou třetinu je neuvěřitelné, moc si to v té bráně neužil.

Pevně doufám, že pondělní zápas proti Rakousku bude podobný tomu s Francií. Rakousko také nemá o co hrát, zachráněni jsou a ta síla, kterou v současné době má český tým, je velká. Kluci hrají perfektně, věří si, řada z nich ještě nedala branku a každý tam chce alespoň jeden gól dát. Třeba Roman Červenka měl proti Francouzům několik šancí.

Pavel Richter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme