Josef Jandač skončí u hokejové reprezentace, bude trénovat Magnitogorsk

Nadcházející mistrovství světa bude poslední akcí Josefa Jandače jako trenéra hokejové reprezentace. Od příští sezony kouč převezme ruský Mettalurg Magnitogorsk.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 10:52 17. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač na střídačce českého týmu

Josef Jandač na střídačce českého týmu | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

„Působení u národního mužstva je pro mne obrovskou ctí a svoji misi na reprezentační střídačce chci pochopitelně uzavřít s co nejlepším výsledkem,“ napsal Josef Jandač v tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje.

Do reprezentace se tlačí nebývalý počet mladíků. 'Kdo jiný by měl dostat šanci?' ptá se Jandač

Číst článek

U národního týmu zůstane do června, kdy mu končí smlouva. V nové sezoně už bude působit jako kouč Metallurgu Magnitogorsk v KHL. „V této chvíli se věnuji výhradně mistrovství světa a veškeré úsilí směřuji k turnaji v Dánsku,“ prohlásil.

K hokejové reprezentaci nastoupl Josef Jandač v roce 2016 po Vladimíru Vůjtkovi. Národní mužstvo vedl mimo jiné při Světovém poháru 2016 v Torontu (tým nepostoupil ze skupiny), při světovém šampionátu 2017 v Paříži (prohra ve čtvrtfinále) nebo na olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu (4. místo).

Jeho poslední akcí bude nadcházející mistrovství světa, které budou v květnu 2018 hostit Kodaň s Herningem. 

Vedení hokejového svazu bylo na variantu, že bude hledat nového trenéra reprezentace, připravené. „Jednání o jeho nástupci vstoupila do závěrečné fáze. Jméno zveřejníme potom, co ho schválí výkonný výbor ČSLH,“ řekl prezident svazu Tomáš Král.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme