Letenka do Helsinek, vlak do Tampere i vstupenka na zápas. Kolik stojí cesta na hokejové mistrovství světa?

Už tento pátek začne mistrovství světa v ledním hokeji. Pořadatelem letošního světového šampionátu je Finsko. A právě tam zamíří čeští fanoušci, pokud budou chtít podpořit národní tým v bojích o medaile. Zápasy se budou hrát nejen v hlavním městě, tedy v Helsinkách, ale i v třetím největším městě, Tampere. Zájezd po vlastní ose vyjde příznivce nejméně na patnáct tisíc bez ubytování.

Tampere Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejoví fanoušci chtějí v Rize fandit v jednom společném sektoru

Čeští hokejoví fanoušci chtějí v Rize fandit v jednom společném sektoru | Foto: Simon Hastegård | Zdroj: REUTERS/Bildbyran

Podle oslovených cestovních kanceláří, které se specializují na sportovní zájezdy, je zájem Čechů velmi malý. Potvrzuje to například i šéf marketingu společnosti Hokej tour.cz Marek Vlha: „Loni jsme měli plné autobusy a letadla, letos je to o polovinu méně, možná i o dvě třetiny.“

Jalonen představil nominaci na šampionát. Do Finska nepoletí Chlapík, k týmu se připojí brankář Dostál

Číst článek

Třeba cestovní agentura Slan Tour, která se specializuje na zájezdy na sportovní utkání, a to nejen ta hokejová, eviduje desítky zájemců o zájezd. Před covidem přitom o světové šampionáty měly zájem stovky lidí. 

„Většina sportovních fanoušků se v poslední době trochu spálila. Většina akcí se vůbec nekonala nebo byla divácká veřejnost vyloučena. Problémy byly i s vracením vstupenek, takže se jejich zájem přibrzdil,“ vysvětlil Radiožurnálu ředitel společnosti Ladislav Peška.

Přesto specializované cestovní kanceláře počítají s tím, že zájem poroste s blížícím se mistrovství, a pak také s tím, jak se bude českých hokejistům na ledě v zápasech dařit.

Na kolik to vyjde?

Pokud se fanoušek vydá po vlastní ose, tedy bez cestovní kanceláře, musí si jako první koupit letenky. A jejich ceny stále rostou. Zatímco v březnu a dubnu jsme mohli přímou zpáteční letenku koupit za zhruba šest až sedm tisíc korun, dnes jsou ceny už téměř na dvojnásobku a dál porostou.

Máte rádi hokej? Tipněte si vývoj a vítěze Mistrovství světa v hokeji 2022

Číst článek

„Letenky do Finska jsou v daných termínech pro cestovatele stále k dispozici, a to i na přímých leteckých linkách Praha-Helsinky. Ale ten, kdo koupí nyní, koupí levněji. Pokud se bude našim na turnaji dařit, budou ceny letenek spíše stoupat,“ potvrdil ředitel společnosti Letuška.cz Josef Trejbal.

Tím, že český národní tým nebude navíc hrát přímo v Helsinkách, ale v hale v Tampere, musí přičíst ještě například lístky na vlak. Ten zpáteční vyjde zhruba na 40 euro, v přepočtu na tisíc korun.

Teď už chybí jen lístky na zápas. Ty se pohybují v cenovém rozmezí 40 až 100 euro, tedy na tisícovku až 2500 korun. A pak musíme ještě přičíst ubytování. 

I u cestovních kanceláří záleží na tom, kdy si zájezd koupíme. V průměru se ale ceny zájezdů včetně letenky, vstupů na zápasy a také ubytování pohybují od zhruba 20 do 40 tisíc korun.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme