Národní tým oslnil ve čtvrtfinále přesilovkami. ‚Máme je sehrané a bavíme se o nich,‘ popisuje Krejčí

Hokejovou reprezentaci čeká na mistrovství světa v sobotu semifinále s Kanadou. Do něj prošel český tým po výhře 4:1 nad Německem zejména díky využitým přesilovkám. Ty byly v podání trojice Červenka, Krejčí, Pastrňák efektivní a navíc by se na ně dokázal hokejový fanoušek dívat stále dokola.

Helsinki Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí a Filip Hronek se radují z gólu do sítě Německa

David Krejčí a Filip Hronek se radují z gólu do sítě Německa | Foto: IMAGO | Zdroj: Reuters

„Já to od něho čekám, ale je neskutečné, že umí udělat tak těžkou nahrávku, aby to vypadalo jednoduše. Povedly se nám neskutečné přesilovky a skvělá oslabení,“ řekl pro Radiožurnál o Davidu Krejčím jeho kolega z útočné i přesilovkové formace David Pastrňák, který otevřel skóre zápasu. Přitom byl součástí snad ještě hezčí kombinace při gólu na 2:0. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Davida Pastrňáka, Davida Krejčího, Jiřího Smejkala a Jana Ščotky na přesilové hry českého rýmu proti Německu

„Máme to sehrané. Děláme hodně mítinků, kde se bavíme o tom, jak máme vstoupit do útočného pásma a co dělat, když to nevyjde,“ mluví o improvozaci skromně, jak je jeho stylem, David Krejčí.

A o tom, že přesilovková formace mozek opravdu zapojuje, svědčí i to, jak ji sledují spoluhráči ze střídačky.

„Abych řekl pravdu, tak když je první přesilovka na ledě, všichni na střídačce mají otevřené pusy,“ prozradil Jiří Smejkal.

Gól Romana Červenky na 2:0

„Je to něco neuvěřitelného, jak si to tam pinkají. To je hokejová radost,“ navazuje obránce Jan Ščotka.

Další možnost rozebrat soupeře v přesilovkách, ale hlavně zajistit českému hokeji po deseti letech medaili z velkého turnaje, budou mít Češi v sobotu v semifinále proti Kanadě. Hrát se začne v 17.20. 

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme