Třetina snů. ‚Mohli bychom tak příště hrát celý zápas?‘ ptal se hráčů vyzývavě kouč Jalonen

Česká hokejová reprezentace odehrála nejlepší první třetinu na mistrovství světa od roku 2004. Lotyšům v úvodní dvacetiminutovce nastřílela pět branek a nakonec vyhrála 5:1. Do zápasu přitom nastupovala s tím, že pokud chce udržet reálnou šanci na postup do čtvrtfinále, musí vyhrát. „Někdy je takový zápas důležitý pro naše sebevědomí, hlavně po minulém zápasu,“ připomněl v rozhovovoru pro Radiožurnál David Pastrňák.

Tento článek je více než rok starý.

Tampere (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hynek Zohorna střílí první gól zápasu Česka proti Lotyšsku

Hynek Zohorna střílí první gól zápasu Česka proti Lotyšsku | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Všichni v šatně si toho byli vědomi. Soustředěnost byla obrovská a taky to tak v první třetině vypadalo,“ vysvětlil v rozhovoru pro Radiožurnál David Pastrňák. „Napadaly nám tam rychlé góly ze začátku, což jsme chtěli a uklidnilo nás to. Pak už jsme si hráli svoji hru,“ navázal Michal Kempný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co trenér Kari Jalonen a jeho svěřenci říkali o famózním úvodním dějství v zápase s Lotyšskem

Takhle naposledy Češi zvládli úvodní třetinu na mistrovství světa v Praze v roce 2004, kdy dali pět gólů Kazachstánu. Jenže tehdy přidali v dalším průběhu ještě dva góly. Teď proti Lotyšsku už žádnou.

„Ptal jsem se hráčů, jestli bychom příště mohli hrát celý zápas tak jako prvních dvacet minut. Řekli mi, že ano. A to je pro mě dobrá odpověď,“ těšilo trenéra Kariho Jalonena.

Právě to, že čeští hokejisté nedokázali udržet vysoké tempo z první třetiny, je možná jediným minusem ze zápasu s Lotyšskem.

Rázná odpověď na rakouskou blamáž. Češi po drtivém úvodu přehráli Lotyše 5:1, hned se trefil Pastrňák

Číst článek

„Pak už se samozřejmě hraje trochu jinak, když je to 5:0. Ne každý zápas dá mužstvo za třetinu pět gólů. Ale hráli jsme dobře, takhle musíme hrát furt,“ říká David Krejčí, který odehrál poprvé ve Finsku utkání s Davidem Pastrňákem. Zařazením útočníka Bostonu do sestavy přeházeli trenéři složení všech útoků a pozitivem je, že to fungovalo.

„Všechny lajny si sedly. Někdy je takový zápas důležitý pro naše sebevědomí, hlavně po minulém zápasu. Musíme si to přenést do dalšího zápasu a hrát takhle celých šedesát minut,“ vrací se kanonýr Bostonu k přání Kariho Jalonena. Splnit ho čeští hráči mohou svému trenérovi už v sobotu, kdy je čeká souboj s Norskem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme