Po lotyšské jízdě čeká národní tým klíčový souboj s Nory. ‚Rozdílná mentalita i systém,‘ popisuje Erat

Česká hokejová reprezentace nastoupí na světovém šampionátu proti Norsku. K zachování reálné naděje na postup do čtvrtfinále potřebuje národní tým v utkání naplno bodovat. Zkušenosti s norským hokejem má ale v českém týmu jen málo hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Tampere (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslava gólu osmnáctiletého obránce Davida Jiříčka

Oslava gólu osmnáctiletého obránce Davida Jiříčka | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

„Hrál jsem proti nim, když mi bylo tak dvanáct. Je to dlouho,“ přiznává v rozhovoru pro Radiožurnál druhý nejproduktivnější hráč českého týmu na šampionátu Matěj Blümel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaké zkušenosti mají hráči národního týmu s norským hokejem

Na Norsko si ale on i jeho spoluhráči musí dát pozor. Když proti němu hrál Blümel před deseti lety v žácích, ztrácel s týmem ze severu Evropy i seniorský výběr. V roce 2012 udolali Češi Norsko 4:3 až po nájezdech, o dva roky dříve na nakonec zlatém šampionátu v Německu dokonce reprezentace prohrála s Norskem 2:3.

Nic nemusí být platné ani to, že aktuálně jsou čeští hokejisté v dobrém rozpoložení po vítězství nad Lotyšskem. Teď je totiž čeká sice papírově podobně silný celek, herně ale úplně odlišný.

„Jsou to jablka a hrušky. Rozdílní hráči, rozdílná mentalita, rozdílný systém i rozdíly v bránění,“ říká asistent trenéra Jalonena Martin Erat.

‚Kamarádství‘ sudího v zápase Česka se Švédskem? Běžné, ale má to hranice, říká český rozhodčí Lhotský

Číst článek

Češi se musí připravit na tvrdé střety v osobních soubojích. Právě na nich mají norští hokejisté postavenou už dlouhá léta svoji hru.

„Budeme se jim v tom chtít vyrovnat. Je to jen o tom připravit se v hlavě a začít zápas dobře,“ upozorňuje Michael Špaček na důležitost dobrého vstupu do utkání.

Pomoci by k tomu měla i poslední posila českého týmu David Kämpf, kterého čeká premiérový zápas na mistrovství světa.

„Už jsem odehrál pár sezon v NHL, nějaké zkušenosti mám. Moc se na to těším,“ vyhlíží duel Kämpf. Zápas Česko – Norsko začne v Nokia Aréně v 19.20. Celý zápas přiblíží v přímém přenosu stanice Radiožurnál a Radiožurnál Sport.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme