Špatné střídaní a pak už jen ruská radost. ‚Byla to chyba a zaplatili jsme za ni,‘ ví Pešán

Už to vypadalo, že čeští hokejisté vydřou z úvodního utkání mistrovství světa v Lotyšsku alespoň bod. Třikrát prohrávali, třikrát dokázali srovnat. Necelou půlminutu před koncem základní hrací doby ale Pešánova družina špatně vystřídala a Michail Grigorenko rozhodl o vítězství sborné 4:3.

Riga Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michail Grigorenko dává vítěznou branku utkání Rusko - Česko

Michail Grigorenko dává vítěznou branku utkání Rusko - Česko | Foto: SIMON HASTEGÅRD | Zdroj: Reuters

Ruský útočník asi sám nevěřil svému štěstí, když 23 vteřin před koncem přebral těsně za červenou čárou puk a začal koukat po svých strážcích. Žádné neviděl, protože v tu dobu byli na ledě pouze dva hráči v bílých dresech českého týmu.

Grigorenko si puk krátce navedl a nekompromisně ho poslal do šibenice. Hrubec byl bezmocný, stejně jako jeho tři spoluhráči, kteří se ještě snažili ze střídačky zapojit do akce. Marně.

„Ani jsem nevěděl, jestli jsem dal gól. Jen jsem slyšel úder o tyčku a myslel jsem, že to šlo ven. Pak se ale začali spoluhráči sjíždět k oslavě,“ citoval šťastného střelce web Mezinárodní hokejové federace.

Porážka na úvod. Čeští hokejisté celý zápas dotahovali, Rusové rozhodli gólem v samém závěru

Číst článek

„V takový moment nemůžeme střídat, hráči to vědí. Byla to chyba a zaplatili jsme za ni,“ řekl trenér Filip Pešán.

Národní tým přitom výrazně pomohl soupeři i u dvou dalších gólů po zaváhání Jakuba Vrány a Lukáše Radila. „Hokej je hra chyb. Rusové je také udělali a i my jsme je potrestali,“ uvedl český kouč na online tiskové konferenci.

Čeští hokejisté dokázali třikrát srovnat, po Grigorenkově ráně už ale svítilo na kostce nad ledem jen 19 vteřin do konce utkání. A to už národnímu týmu na další comeback nestačilo.

„Přestože jsme v tom utkání jednoznačně nebyli lepším týmem, stejně jsme mohli pomýšlet minimálně na bod, možná i na dva. Bohužel za ten průběh zápasu jsme si body nezasloužili. Těch pozitiv moc není,“ dodal Pešán.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme