Z farmy na mistrovství světa. 'Jsou tu samé hvězdy,' rozkoukává se obránce Filip Hronek

Obránce, který ale umí i zaútočit. To je hokejový reprezentant Filip Hronek, který už je na soupisce pro mistrovství světa. Ve dvaceti letech tak poprvé nakoukne do dospělého mezinárodního hokeje.

Tento článek je více než rok starý.

Kodaň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Hronek ještě v dresu mládežnické reprezentace

Filip Hronek ještě v dresu mládežnické reprezentace | Foto: Roni Rekomaa | Zdroj: Reuters

„Je určitě příjemné sledovat se, jak se na všechno připravují, a vidět je,“ říká na Radiožurnálu Filip Hronek o českých hráčích z NHL, jako jsou Plekanec nebo Gudas, ale také o kapitánovi a mistrovi světa Červenkovi.

Trajektem za hokejem. Cesta na MS trvá deset hodin, po cestě je krokodýlí zoo i muzeum traktorů

Číst článek

Pro dvacetiletého obránce je to velký skok, na farmě Detroitu se mu bodově dařilo, chválil ho generální manažer reprezentace Jiří Fischer a teď má před sebou odchovanec Hradce Králové šampionát dospělých.

„Bude to něco jiného. Předtím to byli mladí kluci, teď tu u nás jsou samé hvězdy. Plekanec, Gudas, Červenka… A proti nám bude hrát taky spousta hvězd z NHL, takže to bude velká zkušenost,“ říká mladý bek.

V AHL v týmu Grand Rapids získal za sezonu téměř 40 bodů a to je na obránce velmi dobré číslo. „Na první sezonu to určitě nebylo špatné. Ale mohlo to být lepší, horší byl začátek, když jsem se dostával do sestavy.“

Boj o sestavu to byl nejprve ve Spojených státech, kde se to povedlo a ofenzivní bek Hronek má za sebou dobrou sezonu. Teď se dvacetiletý obránce může ukázat na mezinárodní scéně. „Pro nás mladé je to příjemné, že můžeme dostat šanci a odjet jsem s takovým týmem a takovými hráči,“ říká Filip Hronek, který se na soupisku dostal i s klubovým spoluhráčem z Grand Rapids Liborem Šulákem.

A zatímco si většina libovala, že jet z Prahy do Kodaně trvá jen hodinu, obránci z farmy Detroitu byli na cestě od konce klubového play-off k odemčení pokoje v hotelu kousek od arény pro světový šampionát necelý den.

Na aklimatizaci ale mají ještě čas. Češi odehrají první duel šampionátu až druhý den turnaje. V sobotu večer proti Slovensku. Radiožurnál odvysílá zápas živě, server irozhlas.cz nabídne online přenos.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme